BasBQ
Beef en Steak

Steven & me juli 2016: Rundvleesspiesen uit Cartagena

 
 

erik_schreurs8

Pitmaster
Berichten
825
Hallo mensen

De tijd is daar voor mij om een gerecht uit te kiezen voor de maand juli!

het worden de Rundvleesspiesen uit Cartagena uit planet BBQ blz 172/173

de ingredienten voor 4 personen

2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. dijonmosterd
2 eetl. vers limoensap
2 eetl. plantaardige olie
1 eetl. pittig of zoet paprikapoeder
1 theel. gemalen komijn
1 theel. suiker
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
zeezout
1/2 theel versgemalen zwarte peper
700 gr runderlende of ribeye, in blokje van 1cm
8 kleine nieuwe aardappels (ca. 2,5 cm)
1 middelgroot ui in stukken van 2,5 cm
1 groene paprika, zonder zaad en in blokjes van 2,5 cm

ook nodig :
metalen of bamboe spiesen

voorbereiding:
2-6 uur voor het marineren

1.meng de tomatenpuree, mosterd, citroensap, de olie, het paprika poeder, de komijn, suiker, knoflook, 1 1/2 theelepel zout en de peper in een kom.
wentel het vlees erdoor en zet de kom 2-6 uur in de koelkast, hoe langer het vlees staat hoe beter de smaak .

2 doe de aardappels in een pan met ruim water voeg naar smaak zout toe.
breng het water aan de kook en kook de aardappels in  5 minuten bijna gaar.
giet de aardappels af en spoel af met koud water en laat goed uitlekken

3.laat het  vlees uitlekken en gooi de marinade weg. rijg het vlees aan de spiesen en steek tussen elke twee stukken vlees een stuk ui of paprika.
het laatste ingedi?nt aan elke spies is een aardappel . je kunt de spiesen tot dit stadium 24  uur van te voren maken in plastic folie wikkelen en in de koelkast bewaren

4. maak de bbq klaar voor direct grillen en verhit hem tot hij heet is

5. maak het rooster schoon en vet het in met olie leg de spiesen op de hete grillrooster en gril ze naar wens gaar. in columbia grilt men ze 3-5 minuten per kant, tot ze ros? tot doorbakken zijn . druk op het vlees om te zien hoe gaar het is

6. leg de spiesen op een bord of eet ze net als in cartagena vanaf de spies terwijl je rond de bbq staat.


mensen succes!!
 
Hier mogen de resultaten van Steven & me juli 2016, Rundvleesspiesen uit Cartagena geplaatst worden
 
Deze voor de verandering maar eens gemaakt  ;):

De ingredi?nten, met rib-eye en nog zonder de aardappels:



Vlees in de marinade, voor een uur of 4:



Aan het spiesje:



En boven de kooltjes:



Met moeite ongeblakerd te houden...





Gegeten met naanbrood:



Wat vonden we er van?
Beoordeeld met 3 sterren, marinade/combi was wel lekker, maar proefde weinig van het rundvlees terug.
 
Op het vakantie adres gemaakt .. ( 2 webers mee  B-) )

De spullekes met rund uit de lokale buurtsuper.

20160711_214340.jpg


In de marinade en de koeling in .. denk voor ruim 4 uren.

20160711_215611.jpg


Was ik toch vergeten om een foto te maken van de spiesen op de q  :-O
Gelukkig hadden we er nog 2 en omdat we er nog wel ??n lusten toch een foto  :p

20160712_184910.jpg


Dochterlief kreeg een mini burgers en chipolata worstjes, wou dit niet, wisten we al natuurlijk.
We hebben dit gegeten met aardappeltjes en eigen bacon van de wga gebakken in een skillet, 2 salades van de lokale groenteboer.

20160712_183223.jpg
.

Wat vonden we ervan?
Lekker maar wat Ceriel ook al zei is de smaak van rund ver te zoeken, dat ligt m.i. aan de tijd van het marineren.
Ga het zeker nog eens maken en dan een run van verschillende marinade tijden om te kijken welk het lekkerst is.






 
Ze zagen er lekker uit dus gisteren deze ook maar eens gemaakt.

Eerst alle ingredienten verzameld. Krieltjes stonden nog niet op deze foto
IMG_3978_zpsyrz7dmaw.jpg


Na een paar uurtjes lekker in de marinade te hebben gezwommen was het tijd om te rijgen.

IMG_3980_zpsbso4gzou.jpg


Lekker op de WGA (stiekem mijn favoriete bbq ;) ) De kinderen hadden liever een hamburger....
IMG_3982_zps4zfgkbcy.jpg


En uiteindelijk ook op het bord.
IMG_3983_zpsuibcrzfx.jpg


We vonden hem lekker. Marinade was erg smaak bepalend, maar zeker niet verkeerd...
 
Oeps deze nog niet erbij gezet  :blush:

De ingredienten opstelling...
20160809-IMG_2677.jpg


De kleine structor lekker bezig, het wordt al een echte pitmaster!
20160809-IMG_2678.jpg


Hop alles in de marinade.
20160809-IMG_2679.jpg


En hop het eindshot.
20160809-IMG_20160809_181657.jpg


We hebben er weer lekker van gegeten deze vonden, maar niet de beste steven ever, dus 3 sterren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan