Beef en Steak

Steven & Me Juli 2012- Runderhaas in Bacon met Whiskey paddenstoelensaus

Jaaa hij is zeker de moeite waard?
 
Mr. Steven is weer langs geweest.

Runderhaas in bacon met whiskey paddenstoelensaus moest het worden.

De verzamelfoto


Ik geb de saus iets dikker gemaakt. Vind ikzelf wel lekker.

(Nee Ceriel nog steeds geen verse laurier in de tuin :blush:)

Vlak voor de verzamelfoto liet ik de slagroom vallen X(. Voor nood maar kookroom gebruikt.

De saus.


De runderhaas. ( had de plakken toch nog iets te dun gesneden, dus knopen werd ingewikkeld  )


Op de Q ermee




Het resultaat.


Het was heerlijk. Voor herhaling vatbaar.
 
Zoveel lekkerder met verse laurier...  :P
De saus komt hier zeer regelmatig op tafel, lekker bij rund- en varkensvlees!
 
Het goede voornemen om de barbecue dit jaar eens wat vaker aan te steken gelijk maar inwerking gesteld.

Vier mooie dikke plakjes ossenhaas gesneden om te omwikkelen. Helaas hier ook een verse laurier aanwezig, maar goed dat mag de pret niet drukken.
e41c34d46dd7864e41fdab53986d922d.jpg


8649ee2097f675ac7e71ffa91a5696a2.jpg


De aardappelen stonden al op:
375404674b1917d2077bb6109897aaa1.jpg


Ondertussen een beetje aan het sausje werken.
aca02f85286ffbbe2d8d874bac01ce75.jpg


Het spul op de Q:
0eede611fa8470508e534a5b03da4518.jpg


En het eindresultaat.
c9035bb3536e2f8a595560e8c1ab6ce0.jpg


Nondedju wat lekker weer. Vooral vlees en saus deden het goed. De Hasselbacks waren niet top. Misschien verkeerde aardappelen, misschien wat weinig kruiden. De wederhelft vindt de bbqsmaak ook minder bij de aardappelen, dus die maak ik waarschijnlijk niet meer.
Maar dat vlees zeker wel!
 
Omdat vooral de saus zo lekker is, op herhaling. Wederom met rib-eye en shi-takes:



De saus, komt bij ons zeer regelmatig op tafel



De hoofdrolspelers, met verse laurier uit eigen tuin  ;)



Op de grill:





En op het bordje:



Alweer lekker!
 
Vanmiddag ging ik bij de slager langs, had hij helaas geen runderhaas of ossenhaas dus maar gekozen voor een biefstuk waarvan hij zei dat ie heerlijk zacht zou zijn.
Eerst heb ik de saus gemaakt terwijl de barbecue aan het opwarmen was.
Daarna toen deze heet was heb ik het vlees erop gelegd en aan beide kanten 5 minuten gegrild. Daarna heb ik de zijkanten nog wat hitte gegeven zodat de bacon wat lekkerder was. Helaas is de foto van het resultaat van slechts kwaliteit maar het vlees daarintegen was goed en de saus heerlijk erbij.

303c06cb1d10eba2d9dc80ae01a7958d.jpg

6b4421bc28b3936f8a1a15d6e4b7a90b.jpg

f3617ad6f57a4253be2fb798137ba0ba.jpg

254062f8412fd59deda0a91853dbf3ff.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan