BasBQ
Beef en Steak

Steven en Me Juni 2015: Op hickory gerookte Prime Rib.

Ook ik, de aanstichter, moest natuurljk zelf deze steven bereiden. Wat familie opgetrommeld en???

Bij mijn bbq huisslager Jan Aalvink geweest. Deze had de prime-rib al mooi voor me uitgesneden.
De ingredi?nten:


Stukkie vlees van ruim 6 kilo. Tja???moet toch maar gebeuren B-)



De botjes iets anders uitgesneden als op de foto's maar daar zal het niet anders om smaken.


Op de Q ermee.





Bij behorende mierikswortel saus




Nog even een paar McPeet's potatos erbij. ( heb er kruidenboter ingegoten.)



Het duurde iets langer dan ome steven in het boek heeft gezet. 4 uurtjes heeft ie erop gelegen. Daarbij waren de genoemde kerntemperaturen in het originele recept niet helemaal correct volgens mij. Maar tot een kern van 58 vond ik hem goed.



Bordje


Natuurlijk nog een toetje erbij


Man man man......wat een geweldig mooi en lekker stuk vlees. Heerlijk gekruid. Was waanzinnig. Gaan we vaker maken (wel in een afgeslankte vorm was nou niet echt een goedkoop stukje vlees.)

Bedankt voor het kijken.
 
Had hem al gemaakt, maar geen foto's dus tja,.... dan maar nog eens doen, vervelend ook. ;-)


Mooi stuk vlees gehaald:

2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 02 by Bidle Lt, on Flickr

Eerst even kort een ruitje grillen:

2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 04 by Bidle Lt, on Flickr


2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 06 by Bidle Lt, on Flickr



Dan een behoorlijke tijd laten roken:

2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 09 by Bidle Lt, on Flickr


2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 11 by Bidle Lt, on Flickr


Nog even op het gietijzer voor de laatste paar graden:

2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 14 by Bidle Lt, on Flickr

Even laten rusten in mijn super deluxe doos,.... ;)

2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 15 by Bidle Lt, on Flickr


De bijgerechten,...uuuh, gewoon friet en mais, lekker simpel dus

2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf french fries 17 by Bidle Lt, on Flickr


2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf corn 16 by Bidle Lt, on Flickr


Dan zijn we zo ver,... wat is dit toch een lekker stukje vlees:

2015-08-16 Prime Rib C?te de Boeuf 20 by Bidle Lt, on Flickr



 
Ik kon er niet meer tegen vandaag komt mijn boek ook binnen, en dan tijd maken om mee te doen!
 
Deze sprak me wel aan. Gelijk een goede bestemming voor de cote de boeuf die me al een tijdje in de vriezer lag aan te staren.

Eerste maar even spoedontdooien in warm water.
ee35aa7b13d700a68ebbd7144bceb160.jpg


Dan de knoflook en kruiding
2c675349309d4847b0ab2a29c93b1a3a.jpg


Mierikswortelsausje
0be08cba4cb52eca64c607ae48822365.jpg


De mensen met de twee rechterhanden moeten tenslotte van een goede maaltijd voorzien.
0c6ec7d4b5fd5c810a8f52eea5a00001.jpg



Langzaamaan naar de 48 graden.
81c1aa0faee9ac5bb6460dfb2951b2b5.jpg

c818827f40021827470309957d8dd37f.jpg


Bijgerechtje op de aanwezige campingkogel
c248bd3e9db939bcfc280f322b98997a.jpg



Ff rusten
5cc9fd4f85db15f5e6eed532a604c336.jpg


Nog wat bijgerechtjes, worstjes voor de mini's.
aea69e4134bf42c65ef4979fd952b5b9.jpg


Uitgerust
27078b200baa6b6d9f3e75f3eb8932bf.jpg


926bc16e98d41c38b70d18230d6dc5e9.jpg


En het totaalplaatje
5b18b6b4e5249492926e6d1abb6604f3.jpg


En dat smaakte dikke prima. De steak was wel wat te done naar mijn smaak en, zo realiseerde ik me later, ik ben helemaal vergeten het rookhout op de barbecue te leggen . Maar de smaak was goed, en de mierikswortelsaus viel, totaal onverwacht, in goede aarde. Lekker receptje dat beslist op herhaling mag.
 
Ziet er goed uit! Koud water ontdooien is beter (en gaat ook redelijk snel)
 
Zo deze kan ook van het lijstje af. Ik was van de week bij de Makro voor buikspek maar door alle verbouwingen en een zeer beperkte vleesafdeling ben ik thuis gekomen met een stuk ribeye van 2.5kg. Hiermee kon ik ook wel wat beginnen (al mis ik nu wel de bacon badge ;) ).

Het verplichte ingredienten shot, de verse mierikswortel was in geen velden of weg te bekennen dus een potje. En uiteraard is niet het gehele stuk vlees opgeofferd, er zijn ook nog een aantal steaks van gesneden (vandaag nogmaals de Cambodjaanse steak maken  :p)
20150905-_MG_4476.jpg


Weinig voorbereiding dus hop de hele handel indirect op de Q:
20150905-_MG_4478.jpg


En dan een tijdje later:
20150905-_MG_4480.jpg


Crap hij was al iets te ver (60 graden).
20150905-_MG_4481.jpg


En zo zag het er uit op het bord.
20150905-_MG_4485.jpg


Dit was echt een hele fijne S&M, ook de mierikswortelsaus was heerlijk!
 
Gisteren voor het kerstdiner een ribroast van 5,4 kg gemaakt volgens dit recept, zeer geslaagd.

1b578359be68cdfac01fc06569141ef8_zpsqlenlraj.jpg


 
Terug
Bovenaan Onderaan