M
mangiamangia
Gast
Hallo allemaal,
Ik heb een tijd in de VS gezeten en daar regelmatig lekkere malse steaks bereid en gegeten. Mijn favoriet was daar de ribeye steak en ben op zoek naar een goed adres in Nederland waar ik goed gemarmerde ribeye steaks kan krijgen tegen een redelijke prijs.
Ik kocht in de VS de steaks gewoon in de supermarkt en Costco, nooit prime (te duur). Ik koos in de supermarkt altijd de beste "choice" steaks en die waren altijd mals, zelfs wanneer medium bereid, maar nog belangrijker, vol van smaak. Alles wat ik in Nederland tegen ben gekomen in de supermarkt en zelfs bij een paar online leveranciers zou gewoon in de onderste "select" regionen worden ingeschaald in de VS.
Ik zag bij de Hanos wel geimporteerd vlees wat er wel goed uit zeg, maar dat was vrij duur.
Ik begrijp dat het vee in Nederland veelal niet zo wordt "vetgemest" met corn als in de VS, maar het gevolg is dan wel dat delen zoals rib eye steaks (niet goedkoop) dan niet de moeite waard zijn naar mijn mening...Geen volle smaak en geen malsheid.
Ik heb even een afbeelding gelinkt om te verduidelijken wat ik bedoel met "prime/choice/select", voor degene die misschien niet bekend zijn met de terminologie.
Ik heb een tijd in de VS gezeten en daar regelmatig lekkere malse steaks bereid en gegeten. Mijn favoriet was daar de ribeye steak en ben op zoek naar een goed adres in Nederland waar ik goed gemarmerde ribeye steaks kan krijgen tegen een redelijke prijs.
Ik kocht in de VS de steaks gewoon in de supermarkt en Costco, nooit prime (te duur). Ik koos in de supermarkt altijd de beste "choice" steaks en die waren altijd mals, zelfs wanneer medium bereid, maar nog belangrijker, vol van smaak. Alles wat ik in Nederland tegen ben gekomen in de supermarkt en zelfs bij een paar online leveranciers zou gewoon in de onderste "select" regionen worden ingeschaald in de VS.
Ik zag bij de Hanos wel geimporteerd vlees wat er wel goed uit zeg, maar dat was vrij duur.
Ik begrijp dat het vee in Nederland veelal niet zo wordt "vetgemest" met corn als in de VS, maar het gevolg is dan wel dat delen zoals rib eye steaks (niet goedkoop) dan niet de moeite waard zijn naar mijn mening...Geen volle smaak en geen malsheid.
Ik heb even een afbeelding gelinkt om te verduidelijken wat ik bedoel met "prime/choice/select", voor degene die misschien niet bekend zijn met de terminologie.
