Beef en Steak

Spitskool met zeeuwsspek

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Bert
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.580
Dat stond er dus vandaag op het menu.
Het zeeuwsspek gisteren ge?njecteerd met colorozozout en ketjap opgelost in water.
1 Nacht doorlaten trekken en vandaag de buitenkant in de braad/grillkruidenmix (favoriet bij mijn zoon).
DSC02939.jpg

De kool doormidden gesneden en met 2 sateprikkers aan elkaar gezet zodat ze recht blijven staan.
Een mengsel gemaakt van kruidenboter met mosterd en dit op de kool gesmeerd.
Daaroverheen de stukjes rookspek gelegd. Hoe krijg je dat groene spul anders lekker :)
DSC02935.jpg

DSC02936.jpg

Het spek op de bbq op 140 graden tot 80 graden kern.
De kool ongeveer anderhalf uur erbij gelegd.
DSC02941.jpg

DSC02943.jpg

DSC02946.jpg

DSC02948.jpg

Het spek was prima maar dat heb ik vaker gedaan.
Bij de kool mag de volgende keer meer mosterd, ik had nu een 3/4 eetlepel gedaan, dat proefde ik niet echt terug.
Ben tenslotte ook geen groenteboer ;)
Ga het zeker nog een keer herhalen, want het is best lekker.
 
Leuk gedaan Bert!
 
Mooi gerecht Bert!! :D
 
Dat konijnenvoer trekt me ook niet zo, maar dat spekkie ziet er erg lekker uit :P
 
dat is een heel leuk recept, kool van de bbq is ook best wel lekker
 
Wow, mooi gerechtje Bert
 
Ziet er erg lekker uit!
 
Ceriel zei:
ziet er erg goed uit! Hoe is de kool na 1,5 uur? Helemaal zacht, of met iets bite?
Met een lichte bite
 
Ja colorozo is voor de kleur
 
Tjongejongejonge, wat een heerlijke foto's
 
Bert heb je het receptje van dit heerlijke stukje vlees
 
henkk zei:
Bert heb je het receptje van dit heerlijke stukje vlees

Staat gelijk boven aan de post.
De braad/grillkruiden zijn van verstegen en gewoon te koop in een supermarkt die verstegen verkoopt.
 
Bert zei:
henkk zei:
Bert heb je het receptje van dit heerlijke stukje vlees

Staat gelijk boven aan de post.
De braad/grillkruiden zijn van verstegen en gewoon te koop in een supermarkt die verstegen verkoopt.

Bert ik bedoel hoeveel zout opgelost in hoeveel ketjap en dat weer opgelost in hoeveel water ?
 
henkk zei:
Bert ik bedoel hoeveel zout opgelost in hoeveel ketjap en dat weer opgelost in hoeveel water ?

Daar komt het probleem. Als ik een recept wil posten dan weeg ik idd alles af om de juiste info te kunnen geven.
Maak ik gewoon iets om te eten en post dat, dan kruid en zout ik het op gevoel. Ik doe dat al zo'n 30 jaar.
Ik kan ook niet zeggen dat het beter uitvalt wanneer ik alles weeg, mijn gevoel laat me zelden in de steek ;)
In dit geval heb ik een soepkom genomen en ik schat 1 eetlepel zout en een flinke scheut ketjap manis. De soepkom daarna aangevuld tot 3/4.
Daarvan is dan uiteindelijk 2/3 in het vlees ge?njecteerd. Het spek woog 1300 gram.
 
Terug
Bovenaan Onderaan