- Berichten
- 222
Tsja, zo sta je bij de slager te debatteren over een Longhaas (zie mijn vorig draadje over de Onglette / Longhaas) en heeft je slager het terloops over een "Spinnekop" van het rund, niet het lamsrack. Onder het motto van "dat doen we de volgende keer" afgesproken dat als hij er weer eentje had, ik die zou kopen om te proberen.
Wat schetst mijn verbazing als moeders terugkomt van de boodschappen afgelopen vrijdag, naast het varkensribstuk wat ze heeft gehaald, prijkt een gevacumeerd, voor mij onbekend stukje vlees, met als etiket handgeschreven " Spinnekop...... succes!"
En nu??
De spinnekop is het stuk vlees wat bij het schaambot van het rund zit. Aan het vlees kan, als ik internet mag geloven, een goede vleeschhouwer de kwaliteit van het vlees bepalen. Als het een soort pasta wordt als je het tussen je vingers wrijft, is het rund van goede kwaliteit.... Nou, dat ook geprobeerd en bij de wrijftest werd het al snel een pasta
Na wat overleg met mijn overbuurman besloten het als steak te bereiden. 2 minuten aan elke kant direct gegrilled en daarna indirect afhalen naar een kerntemperatuur van 53 graden. Even laten rusten onder alu folie en dan snijden.
Wat vonden we er van?
Lekker stuk werkvlees. Het is minder mals als de longhaas, je moet er wel op kauwen maar zeker niet vol met zenen waar we eerst bang voor waren bij het eerste blik op het vlees.
De smaak is, ook bij alleen maar peper en zout, erg lekker maar iets minder uitgesproken dan de eerder genoemde longhaas. Kortom, wil je jezelf eens uitdagen, of je slager eens voor het blok zetten, haal dan deze spinnekop eens op.
Het varkensribstuk is ook op gegaan dit weekend, maar de foto's daarvan vind ik niet geweldig om te posten..
Wat schetst mijn verbazing als moeders terugkomt van de boodschappen afgelopen vrijdag, naast het varkensribstuk wat ze heeft gehaald, prijkt een gevacumeerd, voor mij onbekend stukje vlees, met als etiket handgeschreven " Spinnekop...... succes!"
En nu??
De spinnekop is het stuk vlees wat bij het schaambot van het rund zit. Aan het vlees kan, als ik internet mag geloven, een goede vleeschhouwer de kwaliteit van het vlees bepalen. Als het een soort pasta wordt als je het tussen je vingers wrijft, is het rund van goede kwaliteit.... Nou, dat ook geprobeerd en bij de wrijftest werd het al snel een pasta
Na wat overleg met mijn overbuurman besloten het als steak te bereiden. 2 minuten aan elke kant direct gegrilled en daarna indirect afhalen naar een kerntemperatuur van 53 graden. Even laten rusten onder alu folie en dan snijden.
Wat vonden we er van?
Lekker stuk werkvlees. Het is minder mals als de longhaas, je moet er wel op kauwen maar zeker niet vol met zenen waar we eerst bang voor waren bij het eerste blik op het vlees.
De smaak is, ook bij alleen maar peper en zout, erg lekker maar iets minder uitgesproken dan de eerder genoemde longhaas. Kortom, wil je jezelf eens uitdagen, of je slager eens voor het blok zetten, haal dan deze spinnekop eens op.
Het varkensribstuk is ook op gegaan dit weekend, maar de foto's daarvan vind ik niet geweldig om te posten..