BasBQ
Beef en Steak

Spiffs burgers

Spiffs

Pitmaster
 
 
Berichten
627


Voor 4 hamburgers:

500 gram rundergehakt
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel knoflook
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel worchestershire saus
1 eetlepel ketchup
1 fijngesnipperde rode ui





Meng alle ingredienten door mekaar, weeg het geheel en deel dat door 4, nu is het nog zaak om mooie gelijke burgers te krijgen, hiervoor heeft Noskos de redneck hamburgerpers bedacht, deze werkt super, het is de deksel van een jodekoekenblik, daar leg je wat folie in tegen het plakken, je vult de deksel met gehakt en drukt dit met bv een bord of een tweede deksel goed aan. Laat de hamburger min een uurtje in de koelkast opstijven.













Maak je bbq klaar en zorg dat je een gedeelte in je bbq hebt waar geen kolen liggen, dus vul de bodem voor maximaal de helft met gloeiende briketten of houtskool, regel de bbq naar een temp van ongeveer 180-220C en grill de burgers boven de kolen voor ong 4 minuten met de deksel op de bbq. Dit kan best wat gaan roken, geen probleem, niet te veel spieken. Na ong 4 minuten draai je de burgers om met een brede spatel, met een smalle tang, heb je kans dat ze uit mekaar vallen.
Grill de andere kant ook nog voor ong 4 minuten, mocht het te hard gaan dan kan je de burgers verplaatsen naar het deel van het rooster waar geen briketten onder liggen.

Haal de burgers van de bbq, dek ze even af met alluminiumfolie, zodat ze niet te veel afkoelen en maak ondertussen de broodjes klaar.

Je zou er voor kunnen kiezen om de broodjes open te snijden en even mee te grillen op de bbq, let wel op, voor je het weet zijn ze zwart en je zou er voor kunnen kiezen om de laatste minuut een plakje cheddar kaas op de burger mee te laten smelten. Je kan het plakje kaas er ook later op leggen.

Eet smakelijk!

Hieronder nog wat dingen die je kan gebruiken om de boel te pimpen!



 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.620
Ik zat hier al op te wachten, de enige echte spiffsburger :D Dank je!!!!
 
M

maurice70xx

Guest
Hey!!! daar is ie weer, de bekenste burger van Nederland;-), snel maar weer eens maken:)
 

11E

Sprokkelaar
 
Berichten
38
Vandaag gemaakt voor ons vieren en inderdaad, heerlijke hamburgers!

Lesley
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
ik heb de communicatie over de hamburger pers verplaatst naar de asbak, onde de hamburger pers
 

RedFox

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.163
@ Spiffs: ik heb vandaag voor de eerste keer (ja eerlijk waar) de Spiffs burgers gemaakt, zie ook mijn separate draadje daarvan, ik las ook jouw reactie  :)
Ik las op je site dat er ook een "spicy" variant is die je op een BBQ bijeenkomst hebt getest...
Hoe is die bevallen en is dat een versie die hier op de TO DO list moet komen? De ingredienten zoals cayennepeper en chilipoeder zijn hier voorhanden...
Met belangstelling hoor/lees ik je reactie!
gr
RedFox-Geert
 

Spiffs

Pitmaster
 
 
Berichten
627
De pufpuf vind ik zelf ook erg lekker, al maak ik die bijna nooit, hier in huis zijn ze niet zo dol op pittig.

Maar ik zou zeggen, uitproberen en oordeel zelf, ik ben benieuwd wat je er van vind
 

Spiffs

Pitmaster
 
 
Berichten
627
Tsja, toen ik dit recept maakte stond er nog "peppa virgin" in mijn onderschrift.
Wat ik me kan herinneren is het niet super pittig
 
T

Takie_san

Guest
Na gisteren mijn Weber ontmaagd te hebben met deze overheerlijke burgers, moest ik ze vandaag weer maken...... Moeders de vrouw dwong mij gewoon deze burgers ook vandaag te maken.  En ja het vlees is zwak ,dus gaf ik toe. Ook vandaag waren ze zeer smakelijk.
 
W

whoek22

Guest
Dit ziet goed uit zeg;) ook maar eens maken! Handig ook die deksel als tip.. vaak vallen burgers bij mij namelijk uit elkaar...
 
Bovenaan Onderaan