- Berichten
- 149
Gisteren was weer onze jaarlijkse worstmakerij, dit keer met speenvarken en voor tussendoor moinkballs (eerste keer) gemaakt)
Het begon vroeg in de ochtend met het speenvarken
Het gereedmaken van de stopbus en de tafel
Ondertussen met de moinkballs bezig (Noskos Basic Rub en Sweet Baby Ray saus), die langer duurde dan verwacht (2 uur en 1 kwartier op mijn gas barbecue met een constante temperatuur van 110C en rook van kersenhout)
Een uur of 4 was het speenvarken klaar en kon het aansnijden beginnen
En de worsten waren ook weer gedaan
Dit is slechts een klein beetje, we hadden bij elkaar 25 kilo worst met verschillende internationale recepten.
Vandaag begonnen met (koud) roken en over een week of 4/5 wordt het weer smullen van gedroogde worst met een lichte rooksmaak!
Het begon vroeg in de ochtend met het speenvarken

Het gereedmaken van de stopbus en de tafel

Ondertussen met de moinkballs bezig (Noskos Basic Rub en Sweet Baby Ray saus), die langer duurde dan verwacht (2 uur en 1 kwartier op mijn gas barbecue met een constante temperatuur van 110C en rook van kersenhout)

Een uur of 4 was het speenvarken klaar en kon het aansnijden beginnen

En de worsten waren ook weer gedaan

Dit is slechts een klein beetje, we hadden bij elkaar 25 kilo worst met verschillende internationale recepten.
Vandaag begonnen met (koud) roken en over een week of 4/5 wordt het weer smullen van gedroogde worst met een lichte rooksmaak!

