- Berichten
- 583
Hallo allemaal,
vandaag gevlinderde kip:
Frans scharrelkipje van 1.4kg
Ruggengraat eruit geknipt
Paar uurtjes in een pekelbadje
Met m’n vingers tussen het vlees en het vel ruimte gemaakt voor italiaans/mediterraanste kruiden rub.
paar schijfjes citroen
bbq opgestookt naar 180 graden indirect.
In een uurtje klaar.
Nog een mopsausje van roomboter, knoflook en kruiden gemaakt om het kippetje in het laatste kwartiertje nog wat in te smeren
wat groenten erbij uit de oven en een aardappelpuree.
De botten en restjes wordt op dit moment soep van getrokken voor morgen
kippetje was heerlijk! Velletje wat slap, komt door het pekelbadje denk ik. Dit had ik al verwacht en daarom dus ook onder het vel de rub aangebracht. Het velletje uiteindelijk dus gewoon laten liggen. Het vlees was heerlijk.
vandaag gevlinderde kip:
Frans scharrelkipje van 1.4kg
Ruggengraat eruit geknipt
Paar uurtjes in een pekelbadje
Met m’n vingers tussen het vlees en het vel ruimte gemaakt voor italiaans/mediterraanste kruiden rub.
paar schijfjes citroen
bbq opgestookt naar 180 graden indirect.
In een uurtje klaar.
Nog een mopsausje van roomboter, knoflook en kruiden gemaakt om het kippetje in het laatste kwartiertje nog wat in te smeren
wat groenten erbij uit de oven en een aardappelpuree.
De botten en restjes wordt op dit moment soep van getrokken voor morgen

kippetje was heerlijk! Velletje wat slap, komt door het pekelbadje denk ik. Dit had ik al verwacht en daarom dus ook onder het vel de rub aangebracht. Het velletje uiteindelijk dus gewoon laten liggen. Het vlees was heerlijk.
Laatst bewerkt: