BasBQ
Beef en Steak

Spatchcock chicken

TastyTom

Stoker
 
Berichten
350
Hallo allemaal,

vandaag gevlinderde kip:
Frans scharrelkipje van 1.4kg
Ruggengraat eruit geknipt
Paar uurtjes in een pekelbadje
Met m’n vingers tussen het vlees en het vel ruimte gemaakt voor italiaans/mediterraanste kruiden rub.
paar schijfjes citroen


bbq opgestookt naar 180 graden indirect.
In een uurtje klaar.
Nog een mopsausje van roomboter, knoflook en kruiden gemaakt om het kippetje in het laatste kwartiertje nog wat in te smeren

wat groenten erbij uit de oven en een aardappelpuree.
De botten en restjes wordt op dit moment soep van getrokken voor morgen 😋

kippetje was heerlijk! Velletje wat slap, komt door het pekelbadje denk ik. Dit had ik al verwacht en daarom dus ook onder het vel de rub aangebracht. Het velletje uiteindelijk dus gewoon laten liggen. Het vlees was heerlijk.
 
Laatst bewerkt:

TastyTom

Stoker
 
Berichten
350
M’n foto’s willen niet uploaden

(edit: het is al gelukt)
 
Laatst bewerkt:

TastyTom

Stoker
 
Berichten
350
.

A37E8D8C-63D2-45E1-8017-62750F52A732.jpeg


B54884BB-8A24-424B-A6E9-CF5C243DE620.jpeg


9CF527D1-C359-4968-8609-A49B0CE0C7E8.jpeg


7E8A107C-3DD4-478B-95CE-7AAA43A6FE71.jpeg


AB1A092D-B2A5-4D74-80CB-E06CC44C5551.jpeg
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
977
Een franse scharrel, wie wil dat nou niet?

Ziet er zalig uit, gelukkig dat het gelukt is met de foto's, dit hadden we niet willen missen (y)
 

Barbeduke

Sprokkelaar
 
 
Berichten
48
Ziet er mooi uit. Ik moet dit ook maar eens proberen, ik heb het idee dat ik het steeds vaker voorbij zie komen.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.553
Lekker chicky. Zo gevlinderd kip is super lekker. Volgende keer na het pekelen de kip een uurtje onafgedekt laten drogen in de koelkast. Zal het vel vast meer knapperig zijn. Jullie hebben iig lekker kunnen smullen van zn fijne kip.
 
Bovenaan Onderaan