Had al een tijd trek in een lekker Portugees kippetje. Sochtends dus even naar de poelier voor een scharreltje, en daarna de kip geprepareerd voor de Spatchcock stand. (https://en.wikipedia.org/wiki/Spatchcock)
Ruggengraat eruit geknipt en de wishbone verwijderd, daarna platgedrukt en het vel grotendeels losgemaakt van het vlees. Marinade gemaakt van olijfolie, citroen (sap en zest), gerookt paprika poeder, zeezout en knoflook. Goed ingewreven en 4 uurtjes laten marineren in de braadslee buiten. Rond etenstijd een starter met zuid afrikaans houtskool aan, en bakken maar. Even goed in de gaten houden dat de borst niet te droog wordt, de kip niet in de fik vliegt en het vlees op het bot gewoon goed gaar is. Helaas begaf mn hamburger klem het ergens halvewege de baksessie, dus binnenkort maar op zoek naar een nieuwe.
Prep:
En de fik eronder (ruime 20 mins, borst was precies gaar dus heerlijk sappig, huidje ook goed krokant geworden)
Toen de kip klaar was even 5 mins laten liggen, en daarna nog een kneep citroen erover met wat zeezout, haalt de smaak goed omhoog.
Moet eerlijk zeggen; was LEKKAH!!
Ruggengraat eruit geknipt en de wishbone verwijderd, daarna platgedrukt en het vel grotendeels losgemaakt van het vlees. Marinade gemaakt van olijfolie, citroen (sap en zest), gerookt paprika poeder, zeezout en knoflook. Goed ingewreven en 4 uurtjes laten marineren in de braadslee buiten. Rond etenstijd een starter met zuid afrikaans houtskool aan, en bakken maar. Even goed in de gaten houden dat de borst niet te droog wordt, de kip niet in de fik vliegt en het vlees op het bot gewoon goed gaar is. Helaas begaf mn hamburger klem het ergens halvewege de baksessie, dus binnenkort maar op zoek naar een nieuwe.
Prep:



En de fik eronder (ruime 20 mins, borst was precies gaar dus heerlijk sappig, huidje ook goed krokant geworden)
Toen de kip klaar was even 5 mins laten liggen, en daarna nog een kneep citroen erover met wat zeezout, haalt de smaak goed omhoog.
Moet eerlijk zeggen; was LEKKAH!!

