BasBQ
Beef en Steak

Spatchcock Chicken met sinaasappel kerrieglazuur

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.092
Spatchcock Chicken volgens Jamie Purviance

Officieel: Krielkip en Crapaudine met een sinaasappel-kerrieglazuur
Wat een heerlijke recepten heeft Jamie Purviance voor Weber geschreven.
Dit recept komt uit het zwarte Weber boekje Weber's Chicken, hier staan heel wat overheerlijke recepten in, een absolute aanrader.
Wij hebben dit eenvoudig gegeten met BBQ Baked Beans http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6409.0
Deze kip hebben we al vaker gemaakt, deze keer de kerrie voor het kruiden van de kip vervangen door 5-spice.
De kip eerst direct grillen en daarna indirect doorgaren tot een kern in de borst van 75 graden C en ondertussen een aantal keer lakken met de sinaasappel kerrie glaze.
Gewoon genieten.



wzPdNlT.jpg


ruggengraad uit de kip knippen met een wildschaar (spine-less chicken)

qiJybIC.jpg


W92xTtG.jpg


tNA05S2.jpg


OAt0UjO.jpg


jKe3oFM.jpg


RFex5R1.jpg


4lYThWx.jpg




 
Nice!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er weer heel erg lekker uit, denk dat we dat wel lusten. ;)
Op welke temperatuur heb je hen gegrild en door gegaard?

Grts,    Hans.
 
Hans zei:
Ziet er weer heel erg lekker uit, denk dat we dat wel lusten. ;)
Op welke temperatuur heb je hen gegrild en door gegaard?

Grts,    Hans.

3 minuten per kant direct op zo'n 220-230 gr.C , daarna
indirect teruglopend van 230 naar 190 gr. C. tot een kerntemp in de borst van 75 gr.C
Eigenlijk kijk ik niet zo nauw naar de directe gril temp, deze is bedoeld voor kleur en grilsmaak en niet voor het garen.
 
Yum!

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ewald zei:
Hans zei:
Ziet er weer heel erg lekker uit, denk dat we dat wel lusten. ;)
Op welke temperatuur heb je hen gegrild en door gegaard?

Grts,    Hans.

3 minuten per kant direct op zo'n 220-230 gr.C , daarna
indirect teruglopend van 230 naar 190 gr. C. tot een kerntemp in de borst van 75 gr.C
Eigenlijk kijk ik niet zo nauw naar de directe gril temp, deze is bedoeld voor kleur en grilsmaak en niet voor het garen.

Dank voor je reactie Ewald, ga hem zeker eens proberen. ;)
 
Lekker zeg
 
Lekkerrrrrrrrrrrrr  :)
 
ziet er goed uit. lekker kippie
 
Terug
Bovenaan Onderaan