B
bartb112
Gast
Na 1ste pinksterdag een "vrouwen" BBQ te hebben gedaan stokbrood en andere niet mannelijke produten, was het 2de pinsterdag mannen tijd, lekker veel vlees.
Zaterdag een mooi portie spareribs bij mijn favoriete slager gehaald.
Gelukkig is de slager vrij nauwkeurig en had van 4, van de 5 het membraam al verwijderd, hij beent zelf uit.
wat specerijen erop niet teveel (kinderen die mee eten) nacht in koelkast om in te laten trekken.
De bbq opgestookt, ribben op alufolie om lekker indirect te verwarmen bijna 1 uur later, de ribben ingepakt in alufolie met een beetje boter en bruine suiker !
Na ongeveer 2 uur de ribben uitgepakt en in het bekekende Ikea ribrekje gezet en mijn zelfgemaakte bbq saus de ribben ingesmeerd, om ze nog ongeveer 1 uurtje lekker te krijgen met de saus, wel meerdere keren ingesmeerd.
En het eindresultaat.
in een zeer snel tempo werden de ribben opgesmult.
Was weer een smakelijk bbq weekend
Zaterdag een mooi portie spareribs bij mijn favoriete slager gehaald.
Gelukkig is de slager vrij nauwkeurig en had van 4, van de 5 het membraam al verwijderd, hij beent zelf uit.

wat specerijen erop niet teveel (kinderen die mee eten) nacht in koelkast om in te laten trekken.

De bbq opgestookt, ribben op alufolie om lekker indirect te verwarmen bijna 1 uur later, de ribben ingepakt in alufolie met een beetje boter en bruine suiker !

Na ongeveer 2 uur de ribben uitgepakt en in het bekekende Ikea ribrekje gezet en mijn zelfgemaakte bbq saus de ribben ingesmeerd, om ze nog ongeveer 1 uurtje lekker te krijgen met de saus, wel meerdere keren ingesmeerd.

En het eindresultaat.

in een zeer snel tempo werden de ribben opgesmult.

Was weer een smakelijk bbq weekend