BasBQ
Beef en Steak

Spareribs

  • Onderwerp starter bartb112
  • Startdatum
B

bartb112

Gast
Na 1ste pinksterdag een "vrouwen" BBQ te hebben gedaan stokbrood en andere niet mannelijke produten, was het 2de pinsterdag mannen tijd, lekker veel vlees.

Zaterdag een mooi portie spareribs bij mijn favoriete slager gehaald.
Gelukkig is de slager vrij nauwkeurig en had van 4, van de 5 het membraam al verwijderd, hij beent zelf uit.
IMG_4504_zps2c8cb2e1.jpg

wat specerijen erop niet teveel (kinderen die mee eten) nacht in koelkast om in te laten trekken.
IMG_4509_zpsbf7f1a4b.jpg

De bbq opgestookt, ribben op alufolie om lekker indirect te verwarmen bijna 1 uur later, de ribben ingepakt in alufolie met een beetje boter en bruine suiker !
IMG_4511_zpscee79bc4.jpg

Na ongeveer 2 uur de ribben uitgepakt en in het bekekende Ikea ribrekje gezet en mijn zelfgemaakte bbq saus de ribben ingesmeerd, om ze nog ongeveer 1 uurtje lekker te krijgen met de saus, wel meerdere keren ingesmeerd.
IMG_4512_zps5a6cd4b3.jpg


En het eindresultaat.
IMG_4513_zpsabf12b9b.jpg


in een zeer snel tempo werden de ribben opgesmult.
IMG_4515_zpsf633baf2.jpg


Was weer een smakelijk bbq weekend

 
Het duurt even maar dan heb je ook wat.
 
Alle goede dingen komen langzaam, zegt men :)
 
Altijd lekker eigen ribs !
 
Ribbels met vlees zien er goed uit. ;)
 
Het duurt even en ze zijn zo op maar de lol van het maken EN het smullen duurt voort!
 
Hmmmmm die ribbels lusten vrouwen ook wel hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan