BasBQ
Beef en Steak

Spareribs

 

Koenietjuh

Vuurmaker
Berichten
59
Morgen gaat het dan gebeuren: 2 spareribs met verschillende rub/marinade.

Gisteren door schoonbroertje 2 spareribs laten halen bij de keurslager (hij was toch ook wel heel benieuwd naar zelf gemarineerde spareribs). Vanavond het vlies eraf gehaald en in de rub/marinade gezet.

Voor de rub heb ik het recept (met kleine aanpassing) van de wedstrijd pulled pork van Noskos gebruikt. Is toch wel mijn favoriet.

Voor de cola ribbetjes heb ik een recept uit het boek Grillin' gebruikt. Dit bestaat uit:
- cola (0,5L)
- honing (1 el)
- sambal oelek (ipv tabasco)(0,2 tl)
- knoflook (1 teentje)
- ciderazijn (1 el)

Hiervan deel bewaren (50ml) en rest bij spareribs doen in een kom (eerst ontvliezen). Dit alles 1 nacht in de koelkast.de sparerib met de rub van Noskos in aluminiumfolie en ook 1 nacht in de koelkast.
c9e782735c092daae328b57cb9099f76.jpg
275d0751686c4b2b9cc8751dbcad082f.jpg
52e253bc7d974fd965c71622daa61393.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Kun je de cola ribs niet beter in een ziplock zak doen samen met de marinade, de ribs liggen er nu niet echt onder zo te zien?
 
avr zei:
Kun je de cola ribs niet beter in een ziplock zak doen samen met de marinade, de ribs liggen er nu niet echt onder zo te zien?

Zat ik ook te denken, maar de ziplock zakken die ik heb zijn te klein helaas. We hebben de ribs uiteindelijk omgedraaid erin gelegd. Dan ligt het merendeel van het vlees in de marinade.
Toch bedankt voor de alertheid!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ok, zal best goed komen, ben benieuwd naar de smaak!
 
Inwikkelen met vershoudfolie is ook mogelijk; dat gaat misschien wat lastiger!
 
Veel plezier!
 
Ben alleen nog aan het twijfelen over bbq-methode. In het boek staat 2 uur indirect, maar heb voorkeur voor 3-2-1 methode. Die was eerdere keer heel goed bevallen.

Iemand nog tips?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Koenietjuh zei:
Ben alleen nog aan het twijfelen over bbq-methode. In het boek staat 2 uur indirect, maar heb voorkeur voor 3-2-1 methode. Die was eerdere keer heel goed bevallen.

Iemand nog tips?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Ligt ook aan de temperatuur waarmee je grilt.
Kijk hoe de ribs er na 2 uur uitzien, wellicht dat ze dat uurtje langer best kunnen hebben.
Daarna nog 2 uur in de folie met wat sap (warm gemaakt ander koelen je ribs weer af).
Daarna nog een uurtje zo op het rooster, waarvan het laatste ? uur in de glaz? (bbq saus o.i.d.)

Eet smakelijk.                               
 
Voor de 3-2-1 methode gekozen. Ribs liggen er nu op.
d732831d90186d885527ef5b6723651a.jpg

Nog even big tanks to Jim Minion


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Goed begin is het halve werk.  ;)
 
Ben je nu niet teveel 'direct' aan het grillen ipv indirect?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heb ze omgedraaid zodat ze minder boven de briketten hangen.
Nu in de alufolie voor 1,5 uur.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
caeyers zei:
Ben je nu niet teveel 'direct' aan het grillen ipv indirect?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Het indirecte gedeelte vind ik ook wel wat aan de smalle kant ik denk dat het net gaat.
Zelf gebruik ik liever een split grill, je hebt dan meer ruimte voor je vlees en het onder controle houden van ??n rij kolen gaat wat gemakkelijker dan wanneer je twee vuurtjes stookt.
Zeker bij wat langere rooktijden .

RD7n6Fil.jpg


De foto laat zien wat ik bedoel.
 
Goede tip! Iets voor de volgende keer!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Uiteindelijk tijd wat ingekort, laatste uur was 1 kwartier geworden.
666596fe4263bfbd5de46237ed751418.jpg

Bovenste sparerib (cola) zat weinig smaak aan.
Andere was heerlijk!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Die onderste ligt er ook lekkerder bij idd.
fingerlicking good


ltrs

B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan