Jeroen Bakker
Tondelzoeker
- Berichten
- 16
Ik heb voor het eerst geprobeerd wat ribjes te maken. Ik heb ze eerst in de rub gezet.
Daarna bbq opgestookt tot 150-160 graden.
Vervolgens eerst schild geplaatst en indirect 3 uur op ribrack met eikenhout gerookt met aluminiumfolie eronder.
Dit ging prima. Vervolgens na 4 uur ingesmeerd met appelsap en basterdsuiker. Hierna alles in aluminiumfolie gewikkeld voor nog eens 3 uur garen. Hierna wilde ik ze insmeren met bbq saus en 3 x herhalen. Helaas waren de ribben aan buitenkant zwart en plakte ze aan folie. Experiment mislukt, wat kan er mis zijn gegaan ?
Daarna bbq opgestookt tot 150-160 graden.
Vervolgens eerst schild geplaatst en indirect 3 uur op ribrack met eikenhout gerookt met aluminiumfolie eronder.
Dit ging prima. Vervolgens na 4 uur ingesmeerd met appelsap en basterdsuiker. Hierna alles in aluminiumfolie gewikkeld voor nog eens 3 uur garen. Hierna wilde ik ze insmeren met bbq saus en 3 x herhalen. Helaas waren de ribben aan buitenkant zwart en plakte ze aan folie. Experiment mislukt, wat kan er mis zijn gegaan ?