Berrry
Tondelzoeker
- Berichten
- 19
Nu ik eindelijk mijn Boretti buitenkeuken heb staan en het een dag was ZONDER regen, kon ik eindelijk 6 uur uittrekken om deze heerlijke Spareribs te maken.
Ik heb bij de slager 2 spareribs gekocht die al gehalveerd waren en deze eerst ingesmeerd met mosterd voor de coating.
Volgens de rub van "No Rubbish" erop gedaan
Deze vervolgens bij ongeveer 111 graden celsius op de barbecue gelegd op de minst hete zone.
De temperatuur was nog even lastig te controleren (nieuw apparaat dus) maar uiteindelijk had ik hem constant.
Na 3 uur eraf gehaald
Wat basterdsuiker erop en ingepakt in aluminiumfolie
En weer terug op de barbecue
Na 2 uur er weer af gehaald en ingesmeerd met een glaze van BBQ-saus, Ketjap, Apple-cider vinegar, honing en een hot-sauce er weer opgelegd, terwijl ik ook alvast wat voorgekookte aardappelen in een gietijzeren pan erbij heb gezet (komt een apart draadje voor)
Na vele keren draaien en smeren
Is dit het eindresultaat
Super lekker en sappig maar niet "fall-of-the-bone", want ik wil wel mijn tanden erin kunnen zetten (is persoonlijk begrijp ik).
Er was zelfs nog wat over en dat heb ik van de botten gesneden en uit elkaar getrokken en de volgende dag met lunch opgebakken en op een broodje gedaan.
Ik heb bij de slager 2 spareribs gekocht die al gehalveerd waren en deze eerst ingesmeerd met mosterd voor de coating.
Volgens de rub van "No Rubbish" erop gedaan
Deze vervolgens bij ongeveer 111 graden celsius op de barbecue gelegd op de minst hete zone.
De temperatuur was nog even lastig te controleren (nieuw apparaat dus) maar uiteindelijk had ik hem constant.
Na 3 uur eraf gehaald
Wat basterdsuiker erop en ingepakt in aluminiumfolie
En weer terug op de barbecue
Na 2 uur er weer af gehaald en ingesmeerd met een glaze van BBQ-saus, Ketjap, Apple-cider vinegar, honing en een hot-sauce er weer opgelegd, terwijl ik ook alvast wat voorgekookte aardappelen in een gietijzeren pan erbij heb gezet (komt een apart draadje voor)
Na vele keren draaien en smeren
Is dit het eindresultaat
Super lekker en sappig maar niet "fall-of-the-bone", want ik wil wel mijn tanden erin kunnen zetten (is persoonlijk begrijp ik).
Er was zelfs nog wat over en dat heb ik van de botten gesneden en uit elkaar getrokken en de volgende dag met lunch opgebakken en op een broodje gedaan.