BasBQ
Beef en Steak

Spareribs uit de DO

 

drdre67

Stoker
Berichten
303
Gister een dagje thuiswerken dus een goed moment om de KEG weer eens op te stoken.
De ega is helemaal weg van fall off the bone spareribs (van mij mag er best een bite aan zitten maar ja soms moet je wel eens concessies doen ).
En omdat de DO toch nog bij de hand was maar ff gegoogled of er iets leuks te maken was.
Iets gevonden wat mij wel wat leek dus ribs in de rub,de ene met butt rub de andere met yardbird.
Eerst lekker 2 uurtjes gerookt op 100 graden met wat stukjes wijnvat.
Daarna de DO voorzien van wat ontbijtspek, ribs er in ,3 uien in plakken er tussen, een klodder sbr honey  er over.
De keg op 175 graden gezet en 2,5 uur niet  naar om gekeken.  (Hoeft natuurlijk niet in de Q maar het kan dus waarom niet)
Onderstaand wat plaatjes met de telefoon geschoten dus de kwaliteit is niet zo.
De puristen vinden het vast niet zoals het hoort maar het resultaat was best te doen.


425af5706c502f6e893007af2904bb83.jpg



50d377ef79099f54455e3c327b056ae1.jpg


d86696ffb534aab1cd962a517fcf324e.jpg


cf05a6ba90006ca78f1aa4d8bc5ebe2b.jpg


e7987a6cde2160f2b84fde5887190765.jpg


737e09e1fe7469b3abf75961619b4cb6.jpg


1e327b725f9433e38213e11b9353ba7e.jpg


5cc1218cab6052cfae79375c30597623.jpg
 
lust ik
 
Ziet er goed uit!
 
drdre67 zei:
(Hoeft natuurlijk niet in de Q maar het kan dus waarom niet)
De puristen vinden het vast niet zoals het hoort maar het resultaat was best te doen.

Ik zeg #@$! die puristen en lekker smullen... mooi bordje hoor en prachtige plaatjes!
 
Lekker hoor!
 
Jaakke zei:
Leuke bereiding, blijft de rooksmaak een beetje hangen nadat ze uit de DO komen?
Zeker wel (zeker de stevige rook van eiken vaten).
Eigenlijk is het niet veel anders als de stap 2 in de 3-2-1 methode.
 
Mooi idee, ziet er lekker uit!
 
Lekker hoor
 
Ik dacht, Ribs uit de DO..... Die zijn vast gekookt  :-O

Maar niet dus! Mooi gerecht hoor! Top gedaan!
 
Smakelijke variatie, verandering van spijs doet eten zegt men wel eens.
Dat lust ik vast wel.  =D>!
 
Lekker en creatief!
 
Terug
Bovenaan Onderaan