BasBQ
Beef en Steak

Spareribs & Pulled Pork Weekend

 
 

Jeffreyfk

Sprokkelaar
Berichten
30
Afgelopen week rond wezen zuilen in de Makro en hier toch nog even wat vleesch gescoord.

Doos vol buikribben en een mooie procureur, niet slecht voor een pinkster weekend.

Voor beide stukken vlees eigenlijk heel saai dezelfde rubs en sprays gebruikt.

Voor de spray een simpele combi van;
100 ml Appelcider Azijn
100 ml Appelsap
100 ml Jack Daniels

Voor de rub heb ik inspiratie (aka gekopieerd) uit het Smokey Goodness boek;
50 gr Gerookte Paprikapoeder
50 gr Milde Paprikapoeder
50 gr Kristalsuiker
50 gr Zeezout
25 gr Bruine Basterdsuiker
25 gr Uiengranulaat
20 gr Knoflookgranulaat
1 el Zwarte Gemalen Peper
2 tl Gedroogde Basilicum
2 tl Gedroogde Tijm
1 tl Chilipoeder
1/2 tl Kaneel.

Voor de saus heb ik de Smokey Original BBQ Saus gemaakt bestaande uit;
100 ml Appelciderazijn
75 ml Cola
75 ml Appelsap
50 ml Worcestersaus
2 el Sojasaus
4 el Bruine Basterdsuiker
2 el Appelstroop
1 el Chipotle Tabasco
3 el van de rub
3 el Balsamico siroop
500 ml Ketchup
100 ml Honing

Om te beginnen met de procureur, beste homp vlees dit keer, insmeren met mosterd, goed in de dry rub zetten.

115 graden de Q opgestookt en op een of ander manier kreeg ik het deze run niet lekker stabiel. Van 100 tot 140 schommelend.. Dit keer eens geprobeerd het op gevoel te doen ipv alleen maar meten, uiteindelijk heeft het 11 uur geduurd voordat de procureur eens klaar was rond 22:30..

Om het uur de procureur wezen sprayen en dit geeft een mooie kleur uiteindelijk!

Voor de spareribs eigenlijk het zelfde gedaan maar veel kortere bereiding gelukkig. 115 de Q en dit keer toch mooi stabiel kunnen houden tussen 113 en 116 voor een run van 5 uur. Na het eerste uur om de 20 minuten wezen sprayen tot 2,5 uur. Wrappen en weer voor uur op de Q. Daarna uitpakken en mooi laten stijven zodat de saus eroverheen kon.

Heerlijk weekendje op de Q zo, behalve het minne weer dan..


b3edaf6df76b1a326d3e804c9a25eda6.jpg
b27cf0c7b374318ca6f291677347a060.jpg
c4dd20c9aece8dc587174236e37e6469.jpg
c4fffd17d9e6fb4ecd46bcf9b2319148.jpg
338f19460de022bc5c1f65d8d19da830.jpg
e7bb9c8a083a7f9d384ae5ada653b99e.jpg
db92a13e6cbe62dae10d91c3613cbfec.jpg
af539596ce61700d093e80a77cc7e50c.jpg
a42180c68e18ec392cb6b89aba253e68.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit hoor. Zal vast wel gesmaakt hebben.
 
Lekker weekeindje gehad zo te zien

Door het sprayen zal je ook schommelingen krijgen als het deksel geopend word
 
Niks mis mee met jouw weekend hahaha lekker hoor die PP! (y) 🔥
 
Heerlijk! Wat een mooie kleur hebben de spareribs! Ik gebruik ook altijd de recepten van Smokey Goodness, die zijn echt top!
 
Was elk weekend maar zo.
Top ook, die buikribben
 
Terug
Bovenaan Onderaan