BasBQ
Beef en Steak

Spareribs op de rotisserie

 

Coll

Kooltjesharker
Berichten
175
Goedemorgen allemaal,

Een week of 2 geleden heb ik voor mijzelf wat nieuws geprobeerd volgens het recept van Pitmaster X. Spareribs op de rotisserie.
Met 2 soorten bbq saus.... een met honing een zonder honing.

Was het een succes? Ja en nee....

Kreeg overwacht daags ervoor te horen dat ik nog een mee-eter kreeg dus had 1 rack ribben uit de vriezer gehaald (dunner bevleesd)

De ribs heb ik op het kleinste botje wegsnijden verder niks bijzonders mee gedaan... peper zout knoflook mengsel erop en zo in de rotisserie gedaan.
Dat heb ik 2,5 uur laten draaien met directe hitte, volgens het recept.

De dik bevleesde spareribs waren heerlijk.... maar die dunnen was gecremeerd

Niet erg was toch uit eindelijk genoeg bleek maar toch kreeg ik het benauwd hoor...

Had er frietjes en salade bij gedaan en huisgemaakte bbq sauzen.

Dus next time.... zelfde dikte spareribs is wel gewenst


24a1ff299610cdda05d1a7171c358cb2.jpg
302b0af159941d57bcc55a6a2de91cf2.jpg
f609f894a3331a58245158dda21cc265.jpg
335b18a2c421aa4e17f7cea4b9c251da.jpg
2cf9f758e2964e8bd6d5c59d6613b938.jpg
592b405e1d5ef38696a41dd242b7f367.jpg
e34d141fee1519b58efb2d999ef59015.jpg
4ecc7cdf4dbd83ba1717de0818d3ac76.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Wel leuk om het eens te proberen hoor!

En die dunne, ja dat had je kunnen verwachten..
Maar een kat in het nauw.. we zijn er allemaal wel eens geweest.
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Dit staat ook al even op m’n todo lijstje na het succes van beef ribs op het spit.
Merk je nog enig verschil tussen spit en 3-2-1 / easterwood methode?
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Zien er prima uit! Ik heb ze eerder ook aan het spit gemaakt. Maar dan met het spit tussen de ribben door en die er zig-zaggend op. Was ook erg lekker.
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Dit staat ook al even op m’n todo lijstje na het succes van beef ribs op het spit.
Merk je nog enig verschil tussen spit en 3-2-1 / easterwood methode?
Persoonlijk vind ik 3-2-1 veel prettiger.

Dan blijven ze malser en vallen ze echt van het bot af (houdt mn man van dan) maar aan het spit is de korst wat harder dus ook wel lekker.... maar de voorkeur is en blijft voor ons hier thuis dan 3-2-1.

Mn rotisserie was trouwens van Burnhard en het accessoire rekje van Napoleon.... past perfect trouwens

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan