Beef en Steak

Spareribs met cola marinade

RemcoD

Tondelzoeker
Berichten
18
Zo vandaag voor het eerst low en slow 321 spareribs volgens https://recepten.ninja/2020/07/19/spareribs-van-de-bbq-met-cola-marinade/

Met de weber kolenring en diffuserplate.

Tjonge wat een lange zit. Temperatuur redelijk te controleren met water in de lekbak. Spareribs waren mals en niet te droog maar wel veel te pittig voor mij, en ik ben gek op sambal.

Lessen geleerd:
- meer briketten erin. Hoeveelheid op de foto haalt 4 uur;
- temperatuur gaat altijd fout als je even de hond uit laat;
- niet teveel water in de lekbak want dat haalt de temperatuur omlaag.
b0a093aec14f33ce5307e8d8aa83f93d.jpg
552274be14958714c9dc50cc47d8e071.jpg
0588f667bf33d250e2098c98aedc2c6b.jpg
a92bfea70cc075cca947665b8edfbb22.jpg
a5f0f4533b3081a5154af074cbb0f6fc.jpg
9015c0cf6dd0f75abd7dfaec4a7b4d2d.jpg
163941ba8d605aff85abe61331a65efc.jpg
473cda90225f8d15e8cc2681e87e8617.jpg
5cfbf58746d547cc85635e370050d80f.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A536B met Tapatalk
 
In die dry rub zit in verhouding wel veel zwarte peper en chili poeder. Probeer volgende keer eens een ander recept.
 
Ze zien er heerlijk uit!
Als ik zo het recept lees, is het best veel chilipoeder én zwarte peper. Zelf zou ik één van die twee drastisch minderen
 
Had je warm of koud water in je lekbak? Als je begint met daar kokend water in te doen dan scheelt dat een hoop energie die erin gaat zitten.
 
Kokend maar ik maakte wel de fout deze er in te zetten toen de bbq nog niet goed op temperatuur was. De boel stagneerde totdat ik een plens water eruit gooide.

Verstuurd vanaf mijn SM-A536B met Tapatalk
 
De ribben zien er lekker uit volgende keer gaat het vast beter als je het recept aanpast, proberen is leren ;)
Het voordeel in het proberen en leren van de bbq beheersen is dat je altijd ( als het nodig is ) een excuus hebt om de bbq snel nog een keer aan te steken.
 
Prima ribbels geworden.
Lessons learned voor volgende keer. Succes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan