Wat had ik een trek in spareribs. Snel even naar de Hanos een paar ribjes gehaald. Vel ervan af gehaald.
Een rub gemaakt van zout, peper, paperikapoeder.

De ribs licht ingesmeerd met de rub.

Licht ingesmeerd met gele mosterd. (Tip kwam ik tegen op dit forum)

Daarna de andere rub van paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, bruine suiker, zout, chilipoeder en peper erover.

De bbq klaarmaken voor de snake methode.

Na een 3 uur op 110 graden de ribs inpakken in alumiumfolie.

Na 2 uur in de folie. De folie verwijderen en het sap opvangen en toevoegen aan de bbq saus. Hiervoor heb ik de Sweet smokey honey van Remia gebruikt.
Een scheutje Laphroaig 10 jaar (mag natuurlijk ook een andere whisky zijn), een lepel extra honing erin en dan de saus opwarmen. De ribs ermee insmeren.

Na een uur de ribs van de bbq halen.

Het vlees was heerlijk sappig en precies goed gaar. Je kon het vlees uit elkaar scheuren en het vlees bleef netjes aan het bot zitten.
De aardappeltjes zijn gedrenkt in roomboter met mediterrane kruiden en rozemarijn, gegaard in de oven...
Bah!
Een rub gemaakt van zout, peper, paperikapoeder.

De ribs licht ingesmeerd met de rub.

Licht ingesmeerd met gele mosterd. (Tip kwam ik tegen op dit forum)

Daarna de andere rub van paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, bruine suiker, zout, chilipoeder en peper erover.

De bbq klaarmaken voor de snake methode.

Na een 3 uur op 110 graden de ribs inpakken in alumiumfolie.

Na 2 uur in de folie. De folie verwijderen en het sap opvangen en toevoegen aan de bbq saus. Hiervoor heb ik de Sweet smokey honey van Remia gebruikt.
Een scheutje Laphroaig 10 jaar (mag natuurlijk ook een andere whisky zijn), een lepel extra honing erin en dan de saus opwarmen. De ribs ermee insmeren.

Na een uur de ribs van de bbq halen.

Het vlees was heerlijk sappig en precies goed gaar. Je kon het vlees uit elkaar scheuren en het vlees bleef netjes aan het bot zitten.
De aardappeltjes zijn gedrenkt in roomboter met mediterrane kruiden en rozemarijn, gegaard in de oven...
Bah!
