- Berichten
- 257
ok, vraagje!
spareribs, huiver ik een beetje voor, want vind ze gruwelijk lekker maar zelf maken vind ik wat risicovol.. (nooit eerder gedaan afgezien van de standaard setjes die je bij de slager koopt die (en daar gaat mijn vraag over) ook soms voorgegaard al zijn).
In Leerdam heb je een argentijns restaurant die (geen grapje) enorm bekend staat in nederland vanwege zijn spareribs.
Hoe je het ook draait of keert, reserveer ver van te voren want in het weekend zoiezo zit het Afgeladen.
NU heb ik aan hem gevraagd, wat het geheim er achter is. een Ietwat gewaagde vraag want dat hoor je bijna nooit van een kok uit 't restaurant)
maar hij gaf aan de spareribs eerst te koken. daardoor wordt het vlees wat malser en veel makkelijker van het bot af te halen. Vervolgens gooit hij de spareribs op de bbq daar en zijn ze binnen niet al te lang klaar. (vaak heb je 20 min na je bestelling wel een enorm vol bord.
Nu mijn vraag, zijn er mensen hier bekend met die methode? wat is makkelijkste manier om spareribs op een lekkere manier te bereiden (ik ben nog niet zo'n pro-bbq'er bij wijze van spreken als sommige hier).
Goed om erbij te vermelden misschien, is dat ik 1 bbq heb a la weber one touch premium 57cm maar dan van een ander merk en nu net weet wat indirect en direct grillen is
)

In Leerdam heb je een argentijns restaurant die (geen grapje) enorm bekend staat in nederland vanwege zijn spareribs.
Hoe je het ook draait of keert, reserveer ver van te voren want in het weekend zoiezo zit het Afgeladen.
NU heb ik aan hem gevraagd, wat het geheim er achter is. een Ietwat gewaagde vraag want dat hoor je bijna nooit van een kok uit 't restaurant)
maar hij gaf aan de spareribs eerst te koken. daardoor wordt het vlees wat malser en veel makkelijker van het bot af te halen. Vervolgens gooit hij de spareribs op de bbq daar en zijn ze binnen niet al te lang klaar. (vaak heb je 20 min na je bestelling wel een enorm vol bord.
Nu mijn vraag, zijn er mensen hier bekend met die methode? wat is makkelijkste manier om spareribs op een lekkere manier te bereiden (ik ben nog niet zo'n pro-bbq'er bij wijze van spreken als sommige hier).
Goed om erbij te vermelden misschien, is dat ik 1 bbq heb a la weber one touch premium 57cm maar dan van een ander merk en nu net weet wat indirect en direct grillen is
