BasBQ
Beef en Steak

Spareribs: Het beste van 2 werelden?

 
 

TraegerTinus

Gemarineerd
Berichten
1.146
Probeerseltje, dunne spareribs in de rub en dan 2 uur op de pelletgrill op 170 graden.

Mijn filosofie: holle kant naar boven, daar roomboter en in dit geval scheutje cola erop., folie eroverheen (niet inpakken dus)

Waarom geen 3-2-1 ribs in ongeveer 2 a 2,5uur tijd? Dat gaan we vandaag dus meemaken

Ben alleen bang dat de cola (suiker) de hoge temperatuur niet trekt, af en toe maar controleren dus en anders terug schakelen naar lage temperatuur.

Wordt vervolgd.

Pizzaplaat is vast aan het warm worden voor de flammkuchen dadelijk
4aac689751408f3acf76a95a5b4cdd9b.jpg
46e7795e28a32cfa9e6abd648bb054e6.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Na 1.15uur
e91633c4dfac52cee4edefc301d675b4.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Flammkuchen doet ook lekker mee
7351d93d71515b291470fc9ab915a209.jpg


Smaak prima, botje mooi kaal gekloven in bijna 2 keer happen
e057d13ac9d3c56c4a8fe69ee67911dc.jpg


Update: bordje leeg, buikje vol.
Smaak was meer kruidig dan een volle 3 2 1 sessie, dat las ik ook al eerder op het forum.
Kun je spareribs in 1,5 uur klaarmaken? Ja. Zijn ze dan ook lekker? Jazeker.
Ga je het zo weer doen op deze manier? Weet ik nog niet. Ik denk een hoge temperatuur voor deel 1 (goed 3 kwartier tot uur) dan een uurtje inpakken (mocht van mij wel zachter zijn het vlees) en half uurtje hooguit aflakken.

Goed weekend allemaal.
d764a611234ea699937a20fb8e499665.jpg
 
Laatst bewerkt:
Maar Tinus, waarom dan ook niet gelijk een paar hamburgers erop hoor ik u zeggen, nou ik ben u allang voor.

Rundergehakt van de slager, Tex Mex kruiden, paprika poeder, SMOKED pepper sauce, paprika poeder en augurkennat (stond op het aanrecht)
Prima burger, iets te ver doorgegaard eerlijk gezegd (kern 65) smaak was prima
f149148c56fe6689a20cf0ea3bab5196.jpg
814f1c37be0a34a1b26b68ed1e9748b2.jpg
8de1badc724020bd787d525145b0d3cb.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Kijk goed bezig geweest kids happy wat wil je nog meer


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
lekker bezig geweest en dan ook nog van die blije gezichtjes. kan niet meer stuk. mooi man
 
Hot en Fast ribs zijn mijn favoriet. Zeker met Iberico ribs. Ribs met een bite zijn geweldig lekker.
Zo te zien hebben jullie goed gegeten. Mooi man.
 
Hot en Fast ribs zijn mijn favoriet. Zeker met Iberico ribs. Ribs met een bite zijn geweldig lekker.
Zo te zien hebben jullie goed gegeten. Mooi man.
Tips hiervoor? Ik moet 13 rekjes bereiden voor a.s. zaterdag :)
 
Tips hiervoor? Ik moet 13 rekjes bereiden voor a.s. zaterdag :)

Frits zijn Hot en Fast methode aan houden.
Ik doe Iberico ribs rubben met zout, Peper, Knoflookpoeder en een beetje paprikapoeder voor de kleur.
Dan gaan ze indirect op de Q bij z'n 170-180gr voor ongeveer 1 a 1.5u even met een sate prikker voelen of het vlees mooi zacht is. Dan maak ik een heel neutrale zoete glaze (ketchup, ketjap manis en honing) en smeer ik dun op de ribben. 10-15min de glaze laten karamelliseren en klaar.
 
Terug
Bovenaan Onderaan