- Berichten
- 5.537
Ik denk dat bijna niets zoveel op de bbq (naast hamburgers en sat? natuurlijk) gegrild wordt als spareribs. :-?
Keus genoeg en zoveel aangeboden door de bekende onlineslagers dat je door de ribben het vlees niet meer ziet.
Alhoewel de laatste keer dat ze op ons op de mat lagen waren de ribben (te) duidelijk aanwezig (veel bot weinig vlees)
En je wilt toch iets te kluiven hebben nietwaar.
Wel eens wat buikribben van zo'n Spaans varken geprobeerd omdat daar zo op het gezicht meer vlees op zat maar die vielen af door een (voor ons) veel te hoog vet gehalte en erg veel van die harde botjes in het vlees.
Da's de reden dat we ze al lange tijd niet meer op ons bordje hebben gehad.
Toen we van de week toch bij onze slager moesten zijn heb ik hem om raad gevraagd en (hij had het even rustig) heeft ie me met een zijde van een varken laten zien hoe je e.e.a. kon snijden.
Dat zie ik dan beter als op een plaatje
Gevolg is natuurlijk dat we de volgende ochtend tevreden met een paar wel zeer vlezige ribben de winkel uit liepen.


's avonds in de rub gezet. (Noskos standaard rub) met wat kleine persoonlijke aanpassingen.

De volgende dag op de Q.

Broodje geregeld en de mais kolven ingepakt

En toen was het wachten tot de eerst 2 uur omwaren.
We hadden besloten op het 3-2-1 te doen maar eerdere ervaring hier mee deed ons van gedachte veranderen en besloten om 2-1?-1 van te maken.

Klaar om in te pakken met wat (hete) appelsap en een scheutje honing (we zijn zoetekauwen)

Na zo'n 1,5 uur uit de folie even drogen en voor het laatste uurtje bestrijken met BBQ saus voor een beter uiterlijk en een extra smaakje


Even laten rusten voor het aansnijden en dan op tafel.

En zoals altijd ook deze keer weer veel sneller opgegeten dan klaar gemaakt.
Leuk dat jullie meekeken.
Keus genoeg en zoveel aangeboden door de bekende onlineslagers dat je door de ribben het vlees niet meer ziet.
Alhoewel de laatste keer dat ze op ons op de mat lagen waren de ribben (te) duidelijk aanwezig (veel bot weinig vlees)
En je wilt toch iets te kluiven hebben nietwaar.
Wel eens wat buikribben van zo'n Spaans varken geprobeerd omdat daar zo op het gezicht meer vlees op zat maar die vielen af door een (voor ons) veel te hoog vet gehalte en erg veel van die harde botjes in het vlees.
Da's de reden dat we ze al lange tijd niet meer op ons bordje hebben gehad.
Toen we van de week toch bij onze slager moesten zijn heb ik hem om raad gevraagd en (hij had het even rustig) heeft ie me met een zijde van een varken laten zien hoe je e.e.a. kon snijden.
Dat zie ik dan beter als op een plaatje

Gevolg is natuurlijk dat we de volgende ochtend tevreden met een paar wel zeer vlezige ribben de winkel uit liepen.



's avonds in de rub gezet. (Noskos standaard rub) met wat kleine persoonlijke aanpassingen.

De volgende dag op de Q.

Broodje geregeld en de mais kolven ingepakt

En toen was het wachten tot de eerst 2 uur omwaren.
We hadden besloten op het 3-2-1 te doen maar eerdere ervaring hier mee deed ons van gedachte veranderen en besloten om 2-1?-1 van te maken.

Klaar om in te pakken met wat (hete) appelsap en een scheutje honing (we zijn zoetekauwen)

Na zo'n 1,5 uur uit de folie even drogen en voor het laatste uurtje bestrijken met BBQ saus voor een beter uiterlijk en een extra smaakje


Even laten rusten voor het aansnijden en dan op tafel.

En zoals altijd ook deze keer weer veel sneller opgegeten dan klaar gemaakt.

Leuk dat jullie meekeken.
