BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 321 voor de 2e keer

Jep. Langer in de folie, iets meer vocht en vleeskant naar beneden. Voor fall of the bone ga je wel richting de 90 gr kern temp. Vanaf 85 regelmatig priktest doen om te voorkomen dat ze niet doorschieten naar droog.
Thx voor de tip, even voor de zekerheid, je hebt het hier over de 2e fase ?
 
Ik doe meestal of appelsap en appelciderazijn. Pakweg 100-150ml per rib. Boter zie ik het nut minder van. Plus dat ik ze altijd al insmeer met olijfolie als plakker voor de rub.
Oké das nog best wel wat, ik denk dat ik dan te weinig vocht hebt gebruikt ( alleen wat klontjes boter en agavesiroop)
 
Extra vocht hoeft niet hoor. Je hoeft ze niet te koken 😉
 
Er moet haast wel een groot verschil in zitten in wat mensen sappig en mals vinden
Kan het bijna anders niet verklaren.
Met 3-2-1 heb ik er meer zorgen over dat ze niet tè gaar / tot snot worden dan te droog of taai.
Volg gewoon de instructies. Gaat eigenlijk altijd goed. Fase 2 eerder korter dan langer.
Geldt voor zowel de duurdere ribs van de slager als de goedkopere van bijv de Makro.
Fase 2 alleen boter, suiker soms met honing en of agave siroop.
Wel altijd in fase 1 rustig aan met temperatuur. 105-110.

Maar ook bij de Easterwood waar je hoger in temperatuur zit blijft het vlees sappig. Alleen meer bite.

We hebben het toch wel allemaal over varkensribben?



Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan