Voor het eerst spareribs gemaakt op de BGE. Extra dik bevleesde ribs met ketting van Bbquality, dus wilde daarom exact 3-2-1 aanhouden in uren, en dit niet verkorten.
Ingesmeerd met mosterd en vervolgens bbq beef rub kruiden erop van Apollo.
Vanwege de dikte en daarmee langere bereidingstijd, in de eerste stap voor een net iets lagere temperatuur gegaan van zo’n 95-100 graden.
Bovenstaande foto na net iets meer dan 3 uur roken. Tijd om in te pakken. Nu heb ik bij vuur en rook laatst een mega rol butcher paper gekocht, dat dan ook gebruikt. Achteraf vermoedelijk daardoor mis gegaan, later meer hierover. Helaas geen foto’s van.
Na 2 uur ingepakt op 110-115 graden was de temperatuur nog niet bepaald flink gestegen. Zat nog onder de 80. Uiteindelijk nog een uur aan vastgeplakt en zat eindelijk rond de 80 graden. Geduld raakte op, dus op naar het laatste uur aflakken (Jack Daniel hot chilli bbq saus) op 110 graden. Hij zag er perfect uit, maar was gewoon nog niet ver genoeg. In alle hectiek helemaal vergeten een foto te schieten.
Het was al flink laat, heb daarom maar besloten hem opnieuw in te pakken, dit keer in aluminiumfolie. Met succes, de temperatuur ging vrij rap omhoog. In een uur tijd naar zo’n 92 graden. Gelijk opgegeten hierna.
De bark was hierdoor wel weg (zacht geworden), maar wat was de smaak goed zeg! Ga ze zeker snel opnieuw maken.
Uiteindelijk leek het dus aan het gebruik van butcher paper i.p.v. aluminiumfolie te liggen dat het zoveel langer duurde. Ben benieuwd naar jullie ervaringen met butcher paper. Denk dat ik het voorlopig maar bij aluminiumfolie laat, of het moeten dunnere stukken zijn.
Ben ook benieuwd hoe jullie hem nog pittiger krijgen: doe je dat vooral met de rub, bijvoorbeeld met extra cayennepeper? Of juist een pittigere saus? Vond de pittigheid van Jack Daniels hot chilli persoonlijk erg meevallen.
Ingesmeerd met mosterd en vervolgens bbq beef rub kruiden erop van Apollo.
Vanwege de dikte en daarmee langere bereidingstijd, in de eerste stap voor een net iets lagere temperatuur gegaan van zo’n 95-100 graden.
Bovenstaande foto na net iets meer dan 3 uur roken. Tijd om in te pakken. Nu heb ik bij vuur en rook laatst een mega rol butcher paper gekocht, dat dan ook gebruikt. Achteraf vermoedelijk daardoor mis gegaan, later meer hierover. Helaas geen foto’s van.
Na 2 uur ingepakt op 110-115 graden was de temperatuur nog niet bepaald flink gestegen. Zat nog onder de 80. Uiteindelijk nog een uur aan vastgeplakt en zat eindelijk rond de 80 graden. Geduld raakte op, dus op naar het laatste uur aflakken (Jack Daniel hot chilli bbq saus) op 110 graden. Hij zag er perfect uit, maar was gewoon nog niet ver genoeg. In alle hectiek helemaal vergeten een foto te schieten.
Het was al flink laat, heb daarom maar besloten hem opnieuw in te pakken, dit keer in aluminiumfolie. Met succes, de temperatuur ging vrij rap omhoog. In een uur tijd naar zo’n 92 graden. Gelijk opgegeten hierna.
De bark was hierdoor wel weg (zacht geworden), maar wat was de smaak goed zeg! Ga ze zeker snel opnieuw maken.
Uiteindelijk leek het dus aan het gebruik van butcher paper i.p.v. aluminiumfolie te liggen dat het zoveel langer duurde. Ben benieuwd naar jullie ervaringen met butcher paper. Denk dat ik het voorlopig maar bij aluminiumfolie laat, of het moeten dunnere stukken zijn.
Ben ook benieuwd hoe jullie hem nog pittiger krijgen: doe je dat vooral met de rub, bijvoorbeeld met extra cayennepeper? Of juist een pittigere saus? Vond de pittigheid van Jack Daniels hot chilli persoonlijk erg meevallen.
Laatst bewerkt: