BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 3-2-1

 
 

Tom

Kooltjesharker
Berichten
169
Hoi allemaal,

Vandaag heb ik voor de eerste x spareribs gemaakt met de 3-2-1 methode volgens NOSKOS.😁
Je bent er wel even mee bezig maar het resultaat mag er wezen🤤.

Nou was het niet helemaal 3-2-1. Ik heb 3 uur op 120 graden indirect met 2 chunks appelhout en daarna 1uur en 15 min ingepakt met boter, basterdsuiker en agave siroop. Daarna een half uurtje laten drogen en toen afgelakt met BBQ saus en ook dat een half uurtje laten drogen.

Omdat dit de eerste x was heb ik maar 1 sparerib gemaakt om even te kijken hoe en wat.
EBB53BDA-BB20-4930-AB96-FD36F45668F5.jpeg

Net ingesmeerd met een rib van NR spanish delight.
26285D6D-3AA5-46F6-8DC3-CD891BABFC29.jpeg

Zo zag de rib eruit na 3 uur op 120graden indirect.
7DA00518-5244-4632-AB22-8BFFDEE06B40.jpeg
BBBF378B-A455-4E83-8EBE-2EB61B839198.jpeg

Roomboter-basterdsuiker en agave siroop. En ingepakt in folie.
1B3FC01F-79A9-4B66-A412-E50A5D3E0420.jpeg

Zo zag het eruit na 1 uur en 15 min in de folie.
E71DFB6D-5D60-4171-92E2-4B494617789F.jpeg
60457F65-2D55-4CFA-8C0F-7A8512DBEF8F.jpeg
5BD53C53-4CC3-4B10-967E-0E47260A2A7C.jpeg
28412767-98DE-48ED-BAD3-C26629A98221.jpeg

En het eindresultaat 😁
 
Laatst bewerkt:
Mooie test gedaan

Volgende keer een ribje erbij? 😊
 
👍🏻
Effe naar de Ikea anders voor’n VARIERA deksel houder, kom je hier veel tegen. Kunnen 4, 5 en 6 er ook nog bij 😉
 
En nu spijt zeker dat je maar 1 ribbetje gemaakt heb. Spare ribs op de 3-2-1 zijn altijd werelds. Zeker met verse patat en eigen gemaakte mayo!
maar ziet er goed uit hoor, prima test toch. En inderdaad dat rekje van de Ikea werkt erg goed.
 
Zo, weer een verslaafde erbij

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Haha ja toch wel een klein beetje spijt want het was zo op🤣. Mijn zoontje van 2 is er nu ook gek op hahaha.
 
Zo, weer een rib verslaafde.
Wat al gezegd is, ribje erbij want deze ziet er fantastisch uit.
En als je het aandurft, bestel in een restaurant nog eens ribben als vergelijk. Doe je nog maar 1x
 
Dat ziet er een heerlijke Rib uit. Nu weet je hoe lekker ribs horen te smaken.
Een verhogingrack kan ook goed werken om meerdere ribs tegelijk te maken. 4st kan ik makkelijk op m’n BGE L kwijt zo.
 
Ribbetjes altijd goed en je kan er weinig mis mee doen.
Ze zien er in ieder geval goed uit. Voor mezelf te zoet, want bastaardsuiker EN agavesiroop is me wat erover.
 
Terug
Bovenaan Onderaan