BasBQ
Beef en Steak

Spareribs (3-2-1 methode)

 
 
 

Erwin.schimmel

Kooltjesharker
Berichten
188
Sinds vaderdag de trotse eigenaar van een BGE. Als extra kado direct maar twee kilo spareribs besteld. Veel op dit forum gelezen en gelet op de dikte van het vlees toch zoveel mogelijk de 3-2-1 methode aangehouden.

Als voorbereiding de ribs eerst wat bijgesneden (loszittend vlees) en het membraam verwijderd. Daarna ingesmeerd met twee verschillende rubs: turnpike smokers en franky's pork prank (beiden trouwens heerlijk van smaak).

Een nachtje in de koeler en de volgende dag later kon het feest beginnen. Ruim een uur van te voren uit de koeler gehaald en indirect op de Q geplaatst. De temperatuur mooi constant op 107 - 110? kunnen houden door de BBQ Guru. Elke 45 minuten de ribs even gesprayed met een mix van appelsap en appelcider.

Na ongeveer 2,5 uur de spareribs van de Q gehaald en ingepakt in folie. Een mix van boter, bruine suiker en honing toegevoegd. Daarna weer 2 uur op de Q gelegd om ze lekker mals te krijgen. En mals werden ze!
Als laatste stap de spareribs nog een keer terug op de Q en na 30 minuten ze heerlijk afgelakt met Sweet Babys Rays bbq saus.
Voor de eerste keer was ik (en zelfs mijn vrouw) erg tevreden. Voor herhaling vatbaar!
b8090c2001c700a8cd0721976648f88b.jpg
1c47956be7535db7d62720d083c33101.jpg
973f69c2f0067cb039c6edac0145bee6.jpg
df11f8517907933b4988e16c9df35565.jpg
 
Ziet er goed uit Erwin! Erg veel vlees op de ribs zeg!
 
Lekker zeg, zit gewoon nog een halve filet op die ribbels zo dik bevleesd ;)
 
Yum! Goed ingelezen hoor. Kuddo's

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Mooie ribbels!
 
Zien er rauw al erg mooi uit! extra dik bevleesde van beef en steak zeker?
 
renevw zei:
Zien er rauw al erg mooi uit! extra dik bevleesde van beef en steak zeker?
Zeker weten. Water liep al direct in de mond. En jep, extra dik bevleesde

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan