3,5 kilo ribbels van de poelier :-O
Ontvliest en gemarineerd.
Ik gebruik een honing/ketjap (met knoflook en sambal etc) marianade recept dat ik ergens op internet heb gevonden.
Verder geen dry rubs, alleen maar marinade. Avond van te voren met een lepel stevig invrijven.
Op de bbq
Ik gebruik de 3-1,5-1 methode. En probeer 107 graden aan te houden.
Tijdens de 1e 3 uur gooi ik er wat nat pecan hout bij.na 1,5 uur smeer ik er nog een laagje marinade op.
na 3 uur gaan ze 1,5 uur in de folie met ongeveer 3 eetlepels appelsap per pakketje.
Na die 1,5 uur gaan ze uit de folie, vang ik het sap op wat uit de folie komt, meng dat bij de marinade die ik nog heb en bestrijk ik na 15 minuten de ribben nog ff lekker dik.
3 kwartier daarna zijn ze klaar.
In totaal dus 5,5 uur op de bbq. Er zit nog een lekkere bite aan.
Voor de oplettende lezers/kijkers.Die onderste foto is van een andere sessie, maar wel 3,5 kilo ( ik maak elke 14 dagen wel spareribs), en maak ook veel fotoos, alleen soms vergeet ik het begin of het einde op de foto te zetten. Mijn methode en recept blijft eigenlijk altijd het zelfde.
Ontvliest en gemarineerd.

Ik gebruik een honing/ketjap (met knoflook en sambal etc) marianade recept dat ik ergens op internet heb gevonden.
Verder geen dry rubs, alleen maar marinade. Avond van te voren met een lepel stevig invrijven.

Op de bbq
Ik gebruik de 3-1,5-1 methode. En probeer 107 graden aan te houden.
Tijdens de 1e 3 uur gooi ik er wat nat pecan hout bij.na 1,5 uur smeer ik er nog een laagje marinade op.
na 3 uur gaan ze 1,5 uur in de folie met ongeveer 3 eetlepels appelsap per pakketje.
Na die 1,5 uur gaan ze uit de folie, vang ik het sap op wat uit de folie komt, meng dat bij de marinade die ik nog heb en bestrijk ik na 15 minuten de ribben nog ff lekker dik.
3 kwartier daarna zijn ze klaar.
In totaal dus 5,5 uur op de bbq. Er zit nog een lekkere bite aan.

Voor de oplettende lezers/kijkers.Die onderste foto is van een andere sessie, maar wel 3,5 kilo ( ik maak elke 14 dagen wel spareribs), en maak ook veel fotoos, alleen soms vergeet ik het begin of het einde op de foto te zetten. Mijn methode en recept blijft eigenlijk altijd het zelfde.