- Berichten
- 6.775
Foto van Nosmo. Dank!
Neem 800 gram schouderkarbonade zonder bot, en snij dat in blokjes.
Maak een mengsel van:
3 eetlepels olijfolie
2 grote tenen knoflook uit de pers
1 eetlepel rode wijnazijn
1,5 eetlepel gedroogde basilicum
1,5 eetlepel gedroogde thijm
1,5 eetlepel gedroogde oregano
Peper en zout.
Hussel de hele bende door elkaar, het is veel kruiden en weinig vocht, ziet er gek uit. Daar moet je niet van schrikken, het vlees laat namelijk ook nog wat vocht kwijt, waardoor het toch nog goed komt. En anders gooi je er gewoon nog een scheutje olie en rode wijnazijn bij, als je dat fijner lijkt. Laat lekker een nachtje marineren, rijg de boel aan stokkies en gril gaar. Lekker met tzaziki.
TZAZIKI :
500 ml dikke Griekse yoghurt
1/2 komkommer
1/2 teen geraspte knoflook
wat zout
scheutje olijfolie
Snij de komkommer in de lengte door en verwijder met een lepel de zaadjes. Rasp de komkommer en knijp het vocht er uit.
Meng de yoghurt, komkommer en knoflook, voeg zout naar smaak toe en doe er een beetje olijfolie door. De tzaziki wordt lekkerder als je hem een paar uur in de koelkast zet zodat de smaken op elkaar in kunnen werken.
Eet smakelijk!
Ps, je kunt de souvlaki's natuurlijk ook van lamsvlees maken, is erg lekker.