- Berichten
- 2.982
Wanneer je dit recept leest, dan wil je met deze dagen toch niets anders dan dit gelijk proberen https://www.bbq-nl.com/smoked-hot-buttered-rum/. 

Zogezegd, de csg gevuld en een stuk boter op de Q.
Na ongeveer 30x opnieuw aansteken was ik het zo beu dat ik ondertussen de billows had aangesloten en online een smoketube met pallets heb besteld
.
Enfin de boter is goed gerookt. En wat een kleurverschil
. Dit heb ik een weekje laten rusten.
Omdat ik niet gelijk een heel pakje boter hiervoor wilde gebruiken, heb ik een kleine batch boter gemengd met de basterdsuiker, kardemon, kruidnagel en kanaal. Voor de rum heb ik wellicht niet de beste genomen, zeg maar gerust goedkope bocht, echter door de toegevoegde kruiden en gerookte boter zou ik dit weer zonde vinden voor de rum.
Overigens was ik wel onderweg naar een goede fles rum, maar kwam ik deze onderweg tegen


Maar verder... Boter gemaakt, rum klaar, mok voorverwarmd. 2 eetlepels boter in een halve mok met heet water. 30ml rum erbij, mengen en aanvullen met heet water.
En dan het eindresultaat.... Laat ik het subtiel zeggen: Ik snap het idee op een koude winterse dag in de sneeuw, maar nee ik ga het niet opnieuw maken. Ik geloof niet dat met betere rum het wel mijn ding zou zijn
.
Maar goed, tof recept en ik heb me vermaakt.


Zogezegd, de csg gevuld en een stuk boter op de Q.
Na ongeveer 30x opnieuw aansteken was ik het zo beu dat ik ondertussen de billows had aangesloten en online een smoketube met pallets heb besteld

Enfin de boter is goed gerookt. En wat een kleurverschil


Omdat ik niet gelijk een heel pakje boter hiervoor wilde gebruiken, heb ik een kleine batch boter gemengd met de basterdsuiker, kardemon, kruidnagel en kanaal. Voor de rum heb ik wellicht niet de beste genomen, zeg maar gerust goedkope bocht, echter door de toegevoegde kruiden en gerookte boter zou ik dit weer zonde vinden voor de rum.
Overigens was ik wel onderweg naar een goede fles rum, maar kwam ik deze onderweg tegen




Maar verder... Boter gemaakt, rum klaar, mok voorverwarmd. 2 eetlepels boter in een halve mok met heet water. 30ml rum erbij, mengen en aanvullen met heet water.
En dan het eindresultaat.... Laat ik het subtiel zeggen: Ik snap het idee op een koude winterse dag in de sneeuw, maar nee ik ga het niet opnieuw maken. Ik geloof niet dat met betere rum het wel mijn ding zou zijn


Maar goed, tof recept en ik heb me vermaakt.