- Berichten
- 2.982
Heerlijk zo'n fotowedstrijd welke je grenzen verlegd of iig creatief laat zijn.
Na wat werk door Google kwam ik dit recept tegen.
Gegrilde bacon met wodka in een cocktail.. Dat moeten we proberen.
Eerst een begeleidende lekkernij. Gerookte noten. Niets speciaals, maar oh zo lekker. 20 minuten op 160 graden met wat rookhout is voldoende. Klein beetje af laten koelen, paar blokjes boter er bij en kruiden naar smaak.
Hierna de cocktail. Ik heb eerst de siroop gemaakt, zodat deze mooi kon afkoelen.
Gembersiroop, rietsuiker, maplesirup, sinaasappelsap en -rasp. Na afkoelen de oranjebitter....
Ps. Wat een smaak, deze gebruik ik volgende keer voor eend
.
Alles gesneden en grillen maar.
Ondertussen kruiden plukken in eigen tuin.
Het rookt lekker
En dan alles klaar zetten.
Tussendoor snel de stemgember gesneden en alles mengen.
Voor de duidelijkheid, de bacon zit dus ook in de cocktail.
Zo wat was dat lekker zeg. Ik had een cocktail aan de buurman gegeven, niemand anders durfde te proeven
, maar heb nu al spijt.....
.
Marc bedankt voor het onderwerp.
Na wat werk door Google kwam ik dit recept tegen.
Gegrilde bacon met wodka in een cocktail.. Dat moeten we proberen.

Eerst een begeleidende lekkernij. Gerookte noten. Niets speciaals, maar oh zo lekker. 20 minuten op 160 graden met wat rookhout is voldoende. Klein beetje af laten koelen, paar blokjes boter er bij en kruiden naar smaak.
Hierna de cocktail. Ik heb eerst de siroop gemaakt, zodat deze mooi kon afkoelen.
Gembersiroop, rietsuiker, maplesirup, sinaasappelsap en -rasp. Na afkoelen de oranjebitter....
Ps. Wat een smaak, deze gebruik ik volgende keer voor eend

Alles gesneden en grillen maar.
Ondertussen kruiden plukken in eigen tuin.
Het rookt lekker

En dan alles klaar zetten.
Tussendoor snel de stemgember gesneden en alles mengen.
Voor de duidelijkheid, de bacon zit dus ook in de cocktail.
Zo wat was dat lekker zeg. Ik had een cocktail aan de buurman gegeven, niemand anders durfde te proeven


Marc bedankt voor het onderwerp.