- Berichten
- 175
Goulash is heerlijk maar helaas lust mijn man geen paprika en zo dus hij had me een recept laten kijken van iemand waarvan hij zei dat hij alles luste wat erin zat (tis een wonder
). Dus vandaag een gerechtje gemaakt van een Duitse YouTuber (biggernok's bbq). Slowakse goulash.
Eerst begonnen met de voorbereidingen.
Uien snijden, champignons snijden, tomatenpuree klaarzetten, knoflook persen, riblappen snijden in kleine blokjes, wijn klaarzetten, runderfond klaarzetten, kruiden klaarzetten (paprika poeder mild en scherp). Mijn eigen olie met chilivlokken en knoflook klaarzetten en natuurlijk mijn nieuwe burnhard dutch oven John gereed zetten.
Daarna olie verhit in de DO vlees erbij gedaan en lekker bruin gebakken, kruiden erover en tomatenpuree erbij... even mee bakken.
Uien en knoflook erbij en zacht laten worden. Champignons meebakken en daarna afblussen met runderfond en rode wijn. Even vol gas op het pitje tot het kookte en toen de DO verplaatst in de bbq zelf met 1 brander aan op de laagste stand.
Zo nog even 2 uurtjes laten sudderen en indikken tussen door wel regelmatig moeten controleren of hij niet te snel indikte en goed doorroeren.
Eindresultaat (zie foto's) was perfect. Heerlijk.
Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk

Eerst begonnen met de voorbereidingen.
Uien snijden, champignons snijden, tomatenpuree klaarzetten, knoflook persen, riblappen snijden in kleine blokjes, wijn klaarzetten, runderfond klaarzetten, kruiden klaarzetten (paprika poeder mild en scherp). Mijn eigen olie met chilivlokken en knoflook klaarzetten en natuurlijk mijn nieuwe burnhard dutch oven John gereed zetten.
Daarna olie verhit in de DO vlees erbij gedaan en lekker bruin gebakken, kruiden erover en tomatenpuree erbij... even mee bakken.
Uien en knoflook erbij en zacht laten worden. Champignons meebakken en daarna afblussen met runderfond en rode wijn. Even vol gas op het pitje tot het kookte en toen de DO verplaatst in de bbq zelf met 1 brander aan op de laagste stand.
Zo nog even 2 uurtjes laten sudderen en indikken tussen door wel regelmatig moeten controleren of hij niet te snel indikte en goed doorroeren.
Eindresultaat (zie foto's) was perfect. Heerlijk.












Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk