- Berichten
- 771
Vandaag was het zo ver! Mijn eerste beer sinas can chicken!
Nadat ik afgelopen week vanwege een garantie gevalletje de kuip van mijn Weber had vervangen, moest deze natuurlijk getest worden.
Nu wil het toeval dat ik vorige week bij de Hanos een bescheiden mais kip meegenomen heb van 1.2 kg. Toch even ingevroren om woensdagavond in de koelkast te laten ontdooien, vandaag zat er deels nog vorst in... achja.
Vandaag een restant all purpose rub van spijs van Gijs over het kippetje gestrooid en voor een uurtje terug in de koelkast.
Hierna de kipop over de stoel gehesen:
En er warmpjes bijgezet in de barbecue, wel flink in de rook van berkensnippers:
Het rooster diende ook nog een doel vandaag, namelijk (ook voor het eerst) knolselderij gemaakt. Een ruim half uur indirect, en nog even direct afgegrild:
Toen was het kippetje op temperatuur en mocht ze eraf:
De poten hebben als eerste het bord gehaald:
Uiteindelijk de restjes in stukjes getrokken en met wat barbecuesaus gemengd. Deze ligt nu in de vriezer tezamen met de pulled pork.
De kip was voortreffelijk! Heerlijk mals met een lekkere smaak van de rub!
De knolselderij was niet aan mij besteed...
Nadat ik afgelopen week vanwege een garantie gevalletje de kuip van mijn Weber had vervangen, moest deze natuurlijk getest worden.
Nu wil het toeval dat ik vorige week bij de Hanos een bescheiden mais kip meegenomen heb van 1.2 kg. Toch even ingevroren om woensdagavond in de koelkast te laten ontdooien, vandaag zat er deels nog vorst in... achja.
Vandaag een restant all purpose rub van spijs van Gijs over het kippetje gestrooid en voor een uurtje terug in de koelkast.
Hierna de kip
En er warmpjes bijgezet in de barbecue, wel flink in de rook van berkensnippers:
Het rooster diende ook nog een doel vandaag, namelijk (ook voor het eerst) knolselderij gemaakt. Een ruim half uur indirect, en nog even direct afgegrild:
Toen was het kippetje op temperatuur en mocht ze eraf:
De poten hebben als eerste het bord gehaald:
Uiteindelijk de restjes in stukjes getrokken en met wat barbecuesaus gemengd. Deze ligt nu in de vriezer tezamen met de pulled pork.
De kip was voortreffelijk! Heerlijk mals met een lekkere smaak van de rub!
De knolselderij was niet aan mij besteed...