- Berichten
- 1.935
Ingredienten (voor 2 personen)
200 gram Pulled Pork
2 Italiaanse Bollen
BBQ baked Beans (recept hieronder)
handvol geraspte kaas bijvoorbeeld geraspte Mozzarella
Lekker (Left over) recept
Hol de Italiaanse bollen uit en vul deze ieder met een laag PP en doe daar de Baked beans bovenop tot het broodje goed gevuld is, gratineren met de geraspte kaas en 20-30 min op de BBQ indirect bij een temp van 180-200 graden C. of totdat de kaas mooi goudbruin gekleurd is.
Heerlijk met Coleslaw
Recept voor de BBQ Baked Beans:
2 blikken (a 400 gr) Heinz witte bonen in tomatensaus
1 middelgroot blik (200 gr.) red kidney beans (Bonduelle) afgegoten of borlottibonen
2 pakjes (a 125 gr.) magere spekreepjes
1 beker Hak perzikblokjes op sap (400ml.) afgegoten en in stukjes gesneden.
2 a 3 el. Heinz Tomaten ketchup
1 a 2 el. Chilisaus (Chicken sauce, Pantai is erg lekker)
1 el. Worcestershire sauce
1 tl. Sambal oelek
Handvol geraspte Mozzarella (geen bol)
Eventueel op smaak brengen met een snufje zout.
doe de witte bonen in een ovenvaste schaal samen met de afgegoten kidneybonen.
Bak de spekreepjes in een koekenpan of skillet tot ze goudbruin zijn en nog mals
Doe de spekreepjes bij de bonen in de schaal (eventueel het bakvet weglaten)
Doe de fijngesneden perzik in de schaal, de tomatenketchup, chilisaus, worcestershire sauce, sambal oelek en schep alles goed door.
Verdeel nu een handje geraspte mozzarella erover.
Indirect op de BBQ, temperatuur maakt niet zoveel uit als het maar gaat pruttelen.
Als de kaas goed gesmolten is (ongeveer 20 min, ligt ook aan de temperatuur) roer je de kaas door de schotel.
Het geheel nog ongeveer 10 min laten pruttelen en klaar.
Eventueel op smaak brengen met een snufje zout.
De Chilisaus en sambal doet vermoeden dat dit een pittige Baked Beans schotel is, maar dat is hij zeker niet