- Berichten
- 146
Dag allen,
Gisteravond was het zo ver. Mijn nieuwste bbq aanwinst werd geleverd. De Primo oval 300. Ik had hem op afroep staan omdat ik nog bezig ben met het lassen van een passend meubel. Maar aangezien dat elke keer uitgesteld wordt doordat ik afhankelijk ben van mijn zwager en het bedrijf waar hij werkt (die loods mogen we gebruiken) schiet het niet echt op. Vanwege het mooie weer en mijn snel groeiende bbq to do list wilde ik niet langer wachten. Zodoende de bbq op een tijdelijke plek neergezet zodat ik er in ieder geval mee aan de slag kan.
De fotowedstrijd uitdaging van deze maand is een signature dish. Nou heb ik er meerdere maar gekozen voor de Vitello Tonnato. Deze valt hier altijd goed in de smaak en op deze manier kon ik mooi de bbq in gebruik nemen. Vanmorgen langs de slager, deze had geen kalfsmuis helaas maar een mooi ander stuk mee gekregen (ik meen een deel uit de nek). Gelijk in de rub gezet (had nog een klein bakje grillworst kruiden over van de Wild van Wild grillworst die we laatst gegeten hebben, weet de samenstelling helaas niet, aangevuld met een beetje chili). Daarna in de koelkast en de primo rustig opgewarmd tot 100 graden indirect.
Ondertussen de tonijnsaus gemaakt van tonijn uit blik, kappertjes, mayo en een kneepje citroensap.
Het vlees had 5 kwartier nodig om op een kern van 52 graden te komen. Na even rusten konden de borden opgemaakt worden.
Prima gelukt al zeg ik het zelf. En mijn zwager heeft 2 keer opgeschept, die wilde nog wel voor een derde keer gaan maar het laatste stukje is voor mij op brood morgen.
En werken met de primo is een feest zeg. Daar ga ik de komende tijd een hele boel plezier aan beleven. En jullie mogelijk ook als ik er aan denk foto's te maken.
Want zonder foto's is het niet gebeurd dus bij deze:
Gisteravond was het zo ver. Mijn nieuwste bbq aanwinst werd geleverd. De Primo oval 300. Ik had hem op afroep staan omdat ik nog bezig ben met het lassen van een passend meubel. Maar aangezien dat elke keer uitgesteld wordt doordat ik afhankelijk ben van mijn zwager en het bedrijf waar hij werkt (die loods mogen we gebruiken) schiet het niet echt op. Vanwege het mooie weer en mijn snel groeiende bbq to do list wilde ik niet langer wachten. Zodoende de bbq op een tijdelijke plek neergezet zodat ik er in ieder geval mee aan de slag kan.
De fotowedstrijd uitdaging van deze maand is een signature dish. Nou heb ik er meerdere maar gekozen voor de Vitello Tonnato. Deze valt hier altijd goed in de smaak en op deze manier kon ik mooi de bbq in gebruik nemen. Vanmorgen langs de slager, deze had geen kalfsmuis helaas maar een mooi ander stuk mee gekregen (ik meen een deel uit de nek). Gelijk in de rub gezet (had nog een klein bakje grillworst kruiden over van de Wild van Wild grillworst die we laatst gegeten hebben, weet de samenstelling helaas niet, aangevuld met een beetje chili). Daarna in de koelkast en de primo rustig opgewarmd tot 100 graden indirect.
Ondertussen de tonijnsaus gemaakt van tonijn uit blik, kappertjes, mayo en een kneepje citroensap.
Het vlees had 5 kwartier nodig om op een kern van 52 graden te komen. Na even rusten konden de borden opgemaakt worden.
Prima gelukt al zeg ik het zelf. En mijn zwager heeft 2 keer opgeschept, die wilde nog wel voor een derde keer gaan maar het laatste stukje is voor mij op brood morgen.
En werken met de primo is een feest zeg. Daar ga ik de komende tijd een hele boel plezier aan beleven. En jullie mogelijk ook als ik er aan denk foto's te maken.
Want zonder foto's is het niet gebeurd dus bij deze: