BasBQ
Beef en Steak

Signature Dish Easterwood ribs .

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
Sinds jaar en dag mag er één gerecht niet missen op een barbecue bij ons thuis: spareribs. En dan niet 3-2-1 maar gewoon lekker hot and fast, Easterwood style.

Zonder foto’s is het niet gebeurd 😉.

D44EA0B5-87E0-4429-AAC2-B6885115D7DA.jpeg


F801C578-17C3-4EF5-876B-AC96F91BB258.jpeg


B2A4BAC1-93E8-457A-B3CF-AC011D6CA2D3.jpeg


A17D4F69-9848-4754-ACDB-F306654EA152.jpeg


Een toetje mag niet ontbreken, deze keer de upside down pineapple pie.

257B4961-4B37-487D-9CCF-91423EB28BD2.jpeg


980996E4-96FB-4276-8999-5FCEEB0DDF09.jpeg


8EF6F6B0-E0BA-482B-A87D-83D08B60555C.jpeg


E5817620-2121-4570-9C91-198F12DB7F0C.jpeg


73100006-9191-492B-A2C3-7368525A73A9.jpeg


4D1C50FD-DC0E-419A-BA39-1B075464B3F9.jpeg


DBA91DEC-13AA-4E4E-9882-8BBD3F4D5F9E.jpeg


Bedankt voor het kijken.
 
Tuurlijk, Fritsie Easterwood! Heerlijk man, een echte Award Winning Signature Dish!
 
Heerlijk!

Staan hier ook altijd op het programma.
 
Ziet er geweldig uit. Dat wil ik ook gaan doen. Die pineapple ziet er ook top uit. Wil je verklappen hoe je die hebt gemaakt?
 
Ja, Frits, Dit is jou wel toevertrouwd.
En dan gewoon lekker op de W57. Geen getrut op een kamado maar gewoon het oude handwerk. Gaaf. (y)
Is natuurlijk al op.... ;)
 
Allebei verschrikkelijk lekker 😁
 
Ziet er geweldig uit. Dat wil ik ook gaan doen. Die pineapple ziet er ook top uit. Wil je verklappen hoe je die hebt gemaakt?
Het recept staat hier:

Tip je kan voor het beslag ook gewoon een cakemix gebruiken.

Ja, Frits, Dit is jou wel toevertrouwd.
En dan gewoon lekker op de W57. Geen getrut op een kamado maar gewoon het oude handwerk. Gaaf. (y)
Is natuurlijk al op.... ;)

Op een kettle heb ik leren barbecuen, en mijn eerste wedstrijd gewonnen. Het moest hier dus gewoon op gemaakt worden.
Allebei verschrikkelijk lekker 😁
Jij kan het weten.
 
Heerlijk Frits, deze methode was ook een groot succes laatst met Iberico ribs hier. Die taart ziet er ook heerlijk uit zeg. Ook die kan op het lijstje!
 
Afgelopen zondag nog gemaakt. Helemaal top, en stiekem lekkerder dan 3-2-1. Dus nogmaals bedankt ✌️
 
Easterwood©️ style what else 😁
Lekkerste rib methode. Taart ziet er ook heerlijk uit
 
Dat zijn weer plaatjes om van te watertanden ..
ziet er weer erg lekker uit allemaal!
 
@Kyrti en @Free_ltd, de Easterwood methode is met name geschikt voor dunnere ribben.
Bij dikbevkeesde ribben zal je de tijd moeten verlengen.
10 jaar geleden waren dik bevleesde ribben zeer moeilijk te vinden. Maar de dunne zijn hier nog steeds favoriet.
 
@Kyrti en @Free_ltd, de Easterwood methode is met name geschikt voor dunnere ribben.
Bij dikbevkeesde ribben zal je de tijd moeten verlengen.
10 jaar geleden waren dik bevleesde ribben zeer moeilijk te vinden. Maar de dunne zijn hier nog steeds favoriet.

Ik eet ze allemaal graag, hoe bevleesd ze ook mogen zijn :ROFLMAO:
Soms koop ik ook gewoon voorgegaarde en gemarineerde ribben in de locale super. Die bak ik dan gewoon direct tot ze bijna gaar zijn, en dan snij ik ze allemaal van mekaar om dan nog eventjes verder te bakken. Veel meer maillard en heerlijk als fingerfood bij het bier.

De Easterwood methode lost wel het probleem op van de lange looptijd die er bij 3-2-1 is. Ik zag deze methode hier vaker voorbij komen, maar ben er nog niet aan geraakt.
 
Tot nu toe bij mij ook. Maar heb nog 2 Iberico ribs in de vriezer liggen en kreeg hier vorige week van iemand het advies deze zeker 'niet' op de 3-2-1 methode te doen, maar gewoon op de easterwood. Ben zelf ook eens benieuwd.

Iberico ribben zou ik altijd Easterwood doen, kunnen ze makkelijk hebben en worden ze heerlijk van.
Ook niet te gek doen met kruiden.
 
Ik zal eens wat Iberico ribs halen en op de manier klaarmaken. Potjandikke heb trek ervan gekregen Frits!
 
Terug
Bovenaan Onderaan