BasBQ
Beef en Steak

Upside down Pineapple pie

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.877
IMG_1111.JPG


Deze pie met ananas is een variant van de tarte tatin die met appel wordt gemaakt.

Hiervoor gebruik ik mijn nieuwe 12 inch skillet en het recept van Weber's way to grill.
Voor een skillet met een diameter van 12" (ik heb er een van 10" en heb dus geprobeerd iet minder te gebruiken)

voor de topping

- 6 verse plakken ananas (een centimeter dik)
- 2 eetlepels ongezouten boter (28 gram)
- 1/2 cup bruine basterd suiker
- 1/4 cup slagroom
- 1/4 theelepel gemalen kaneel

Het beslag:

- 1 cup bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kosher salt
- 1/4 theelepel baking soda
- 2/3 cup karnemelk
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1 stick zachte ongezouten boter (113 gram)
- 3/4 cup suiker

Bestrijk de ananas met de boter en grill deze, haal van de grill en laat ze afkoelen.

IMG_1074.JPG


De skillet, direct op de bbq. Smelt hierin de bruine suiker, de slagroom, kaneel en de overgebleven boter.
Als het mengsel begint te borrellen van het vuur halen.

IMG_1081.JPG


Laat een beetje afkoelen en leg de ananas erin.

IMG_1083.JPG


Voor het beslag

Meng in een kleine bak de karnemelk,eieren en vanille, meng in een grote bak de bloem, bakpoeder, bakinsoda en zout.
Mix de boter en de suiker met een mixer voor 4 minuten, meng daarna het vloeistof mengsel erbij en voeg daarna geleidelijk het meel mengsel toe.

verdeel het beslag in de skillet met de ananas.

IMG_1084.JPG


Nu kan de skillet voor 45 minuten tot een uur op 175 graden Celsius op de bbq met indirect vuur en de deksel erop.

IMG_1107.JPG


Hij is klaar als hij mooi lichtbruin van kleur is en een sateprikker er schoon uitkomt.

IMG_1109.JPG


Draai hem om op een grot bord en eet hem gelijk op.

IMG_1111.JPG


Bedankt voor het kijken.
 
Staat nog steeds op het lijstje :( En ik heb de juiste skillet hier ;)
 
MMMMMMMMMMM Lijkt me super! moet ik zeker een keer doen.
Vooral jou laatste tip is zeer waardevol ik citeer "Draai hem om op een bord en eet hem gelijk op"
 
Kan ik iedereen aanraden, is echt heel lekker.
Ik maak hem meestal met ananas uit blik en zelfrijzend bakmeel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan