- Berichten
- 4.946
Beste BBQgenoten.
Na een wat radio stilte (maar wel een nieuwe voortuin) ben ik weer back on track met de BBQ. Voor de maandelijkse wedstrijd maak ik een gerecht dat ik zo ontzettend lekker vind. En hier ook al vaker gemaakt heb. Carne Asada. Wel met iets nieuws. Normaal maak ik het met rundvlees. Nu eens met varkensvlees. Lekker op een wrap. Met veel guacamole en wat zure room.
Lekker na het zondag ochtend ritueel het vlees in de marinade gezet. Voor het recept houd ik vaak Sam the cooking guy aan. Maar soms gaat er ook wat meer in. Nu ging er ongeveer het volgende in
Dat staat mooi klaar voor vanavond. Konden we ondertussen met een gerust gevoel Op pad met de brakken.
Eenmaal thuis eerst even F1 kijken (terug kijken natuurlijk, was weer eens te laat terug). En dan mocht de Q aan. Beetje rookhout erbij. En stabiel op 150gr kon het vlees er op. Eerst indirect. En daarna stevig grillen.
Vrouwlief ging ondertussen de guacamole en de zure room maken. Kon ik lekker verder met F1 kijken. En bier drinken.
M‘n bier was op. De wedstrijd voorbij. Tijd om weer even in beweging te komen. vlees was ondertussen op 40gr kern aangekomen. Tijd om eens lekker te gaan grillen.
Het vlees had een mooi korstje. En bij een kern van 65gr mocht het er af. Kon het nog even rusten op de snijplank terwijl ik de wraps even wat opwarm.
Nu kon het feest beginnen. Vlees in stukjes snijden en de wrap opbouwen. Snel een foto maken en we konden gaan eten.
OMG wat was dit weer genieten. Met varkensvlees is het ook geweldig lekker. Heb je dit nog nooit gemaakt…. MAKEN
Mn Broer kan het beamen. Met inside skirt ook verschrikkelijk lekker. Laurence bedank voor de uitdaging. Ik had weer een mooi excuus om eens achter de Q te kunnen staan. TOP
Bedankt voor het kijken en lezen
Bram.
Na een wat radio stilte (maar wel een nieuwe voortuin) ben ik weer back on track met de BBQ. Voor de maandelijkse wedstrijd maak ik een gerecht dat ik zo ontzettend lekker vind. En hier ook al vaker gemaakt heb. Carne Asada. Wel met iets nieuws. Normaal maak ik het met rundvlees. Nu eens met varkensvlees. Lekker op een wrap. Met veel guacamole en wat zure room.
Lekker na het zondag ochtend ritueel het vlees in de marinade gezet. Voor het recept houd ik vaak Sam the cooking guy aan. Maar soms gaat er ook wat meer in. Nu ging er ongeveer het volgende in
- 3 el gesneden verse koriander
- 80 ml olijfolie
- 4 el soya saus
- Sap van 1 sinaasappel
- Sap van 1 limoen
- 4 tenen knoflook
- 1 fijngesneden peper zonder zaadjes
- 1 el tabasco
- 1 el suiker
- 1 tl komijn
- 2 tl grof zout
Dat staat mooi klaar voor vanavond. Konden we ondertussen met een gerust gevoel Op pad met de brakken.
Eenmaal thuis eerst even F1 kijken (terug kijken natuurlijk, was weer eens te laat terug). En dan mocht de Q aan. Beetje rookhout erbij. En stabiel op 150gr kon het vlees er op. Eerst indirect. En daarna stevig grillen.
Vrouwlief ging ondertussen de guacamole en de zure room maken. Kon ik lekker verder met F1 kijken. En bier drinken.
M‘n bier was op. De wedstrijd voorbij. Tijd om weer even in beweging te komen. vlees was ondertussen op 40gr kern aangekomen. Tijd om eens lekker te gaan grillen.
Het vlees had een mooi korstje. En bij een kern van 65gr mocht het er af. Kon het nog even rusten op de snijplank terwijl ik de wraps even wat opwarm.
Nu kon het feest beginnen. Vlees in stukjes snijden en de wrap opbouwen. Snel een foto maken en we konden gaan eten.
OMG wat was dit weer genieten. Met varkensvlees is het ook geweldig lekker. Heb je dit nog nooit gemaakt…. MAKEN
Mn Broer kan het beamen. Met inside skirt ook verschrikkelijk lekker. Laurence bedank voor de uitdaging. Ik had weer een mooi excuus om eens achter de Q te kunnen staan. TOP
Bedankt voor het kijken en lezen
Bram.