Afgelopen zondag kwamen mijn tante, oom en neefje langs in het noorden des lands. Dus werd mij gevraagd of we eventueel niet konden barbecue?n door mijn pa, daar hoefde ik dus niet lang over na te denken, en gezegd dat het wel goed kwam. Die middag direct de vriezers maar bij langs gegaan, en bepaalt wat het moet worden. Het werden short ribs (eerste keer), pulledpork en een picanha (geen foto's van helemaal vergeten.) Deze had ik bereid op cederhouten plankje. En als toetje smores.
Zaterdag begonnen met voorbereiden. Short ribs schoonmaken, en bestrooid met koffierub, procureur bij getrimd en in de rub gezet, die ik naar een paar uur nog heb ge?njecteerd met Noskos zijn injectiemixrecept.
En zondag morgen vroeg uit bed. Vrouwtje lief moest toch werken, dus er samen uit. 7 uur het Eitje aan, en tegen 0730/0745 op tempratuur, dus kwart voor 8 de pulled pork en de short ribs erop. Probes in het vlees (eerste keer gebruik ibkbird) en dekseltje niet eerder los doen Tot kerntempratuur 70? was en toen in gepakt.
En toen weer geduldig wachten. Tot het moment dat het in buurt kwam van 90?. Vanaf toen ben ik gaan prikken om te kijken hoe ver ze waren. De short ribs zijn eraf gegaan bij 94?, de pulledpork bij 92?.
Wat hebben mijn tante, oom en neefje, en natuurlijk mijn ouders en wij zelf weer heerlijk gegeten. De short ribs komen hier zeker weten vaker. Wat een heerlijk stuk vlees is dat. Jammer dat we het met zoveel moesten delen.
En de smores, tjaa mijn neefje wou het pannetje bijna wel schoon likken. Het snoepmonster.
En met de pulledpork die overbleef heb ik mijn collega's vandaag blij gemaakt op het werk. Gewoon omdat het kan.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Zaterdag begonnen met voorbereiden. Short ribs schoonmaken, en bestrooid met koffierub, procureur bij getrimd en in de rub gezet, die ik naar een paar uur nog heb ge?njecteerd met Noskos zijn injectiemixrecept.
En zondag morgen vroeg uit bed. Vrouwtje lief moest toch werken, dus er samen uit. 7 uur het Eitje aan, en tegen 0730/0745 op tempratuur, dus kwart voor 8 de pulled pork en de short ribs erop. Probes in het vlees (eerste keer gebruik ibkbird) en dekseltje niet eerder los doen Tot kerntempratuur 70? was en toen in gepakt.
En toen weer geduldig wachten. Tot het moment dat het in buurt kwam van 90?. Vanaf toen ben ik gaan prikken om te kijken hoe ver ze waren. De short ribs zijn eraf gegaan bij 94?, de pulledpork bij 92?.
Wat hebben mijn tante, oom en neefje, en natuurlijk mijn ouders en wij zelf weer heerlijk gegeten. De short ribs komen hier zeker weten vaker. Wat een heerlijk stuk vlees is dat. Jammer dat we het met zoveel moesten delen.
En de smores, tjaa mijn neefje wou het pannetje bijna wel schoon likken. Het snoepmonster.
En met de pulledpork die overbleef heb ik mijn collega's vandaag blij gemaakt op het werk. Gewoon omdat het kan.








Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk