BasBQ
Beef en Steak

ShortRibs&Pulledpork

 
 
 
 

Maus

Stoker
Berichten
461
Afgelopen zondag kwamen mijn tante, oom en neefje langs in het noorden des lands. Dus werd mij gevraagd of we eventueel niet konden barbecue?n door mijn pa, daar hoefde ik dus niet lang over na te denken, en gezegd dat het wel goed kwam. Die middag direct de vriezers maar bij langs gegaan, en bepaalt wat het moet worden. Het werden short ribs (eerste keer), pulledpork en een picanha (geen foto's van helemaal vergeten.) Deze had ik bereid op cederhouten plankje. En als toetje smores.

Zaterdag begonnen met voorbereiden. Short ribs schoonmaken, en bestrooid met koffierub, procureur bij getrimd en in de rub gezet, die ik naar een paar uur nog heb ge?njecteerd met Noskos zijn injectiemixrecept.

En zondag morgen vroeg uit bed. Vrouwtje lief moest toch werken, dus er samen uit. 7  uur het Eitje aan, en tegen 0730/0745 op tempratuur, dus kwart voor 8 de pulled pork en de short ribs erop. Probes in het vlees (eerste keer gebruik ibkbird) en dekseltje niet eerder los doen Tot kerntempratuur 70? was en toen in gepakt.
En toen weer geduldig wachten. Tot het moment dat het in buurt kwam van 90?. Vanaf toen ben ik gaan prikken om te kijken hoe ver ze waren. De short ribs zijn eraf gegaan bij 94?, de pulledpork bij 92?.


Wat hebben mijn tante, oom en neefje, en natuurlijk mijn ouders en wij zelf weer heerlijk gegeten. De short ribs komen hier zeker weten vaker. Wat een heerlijk stuk vlees is dat. Jammer dat we het met zoveel moesten delen.

En de smores, tjaa mijn neefje wou het pannetje bijna wel schoon likken. Het snoepmonster.

En met de pulledpork die overbleef heb ik mijn collega's vandaag blij gemaakt op het werk. Gewoon omdat het kan.
3020b36fbb2481229cc614bc288adfca.jpg
b649ff9e3feaa3c7d3ea32c73f415d66.jpg
ab97404e452addf8d9dc4e28f69afb93.jpg
a39b7473ebc70e8bc2b7bfeb72017c55.jpg
40901612a9a9a63261eb02e981246ee9.jpg
8279b6172cc282f4983167454a6505ac.jpg
a329802553d17e593527015ac2e9c586.jpg
31afc06eaf78f42b425cf1e268be818e.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

 
Lekker bezig!
 
Lekker hoor nu zullen ze wel vaker komen
 
Jij heb vrienden gemaakt.
Lekker hoor
 
Lekker stoor BBQ maal heb je gemaakt voor de familie. Dikke bark ook op de beefribs. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Bram zei:
Lekker stoor BBQ maal heb je gemaakt voor de familie. Dikke bark ook op de beefribs. Dat moet smullen geweest zijn.
Dat was het echt. De ribs waren botermals.  Als ik nu weer aan terug denk, loopt het water mij zo weer in de mond.  :)
 
Mooie reportage. Lekkerrrrrrrrrrr!!!!!!

Verstuurd vanaf mijn SM-J510FN met Tapatalk

 
Die laatste foto vind ik mooi


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Tjap zei:
Die laatste foto vind ik mooi


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hehe. Even improviseren op het werk.  :D
 
Beefribs... man wat vind ik dat zalig!

Super goede run geweest zeg, en nog picanha ook... lekker vlees proef je echt terug h??
 
Man man man man man man man...

Hier krijg je toch honger van!
Prima puf hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan