sanderhul123
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
Vandaag maar weer eens de Grill Guru aangestoken. Op het menu stonden Ierse Short ribs!
Allereerst het overtollig vet eraf gesneden. Vervolgens de ribs in een simpele rub gezet van; zout, peper, knoflook- en uienpoeder.
4 uur op 110 graden en een rookhoutmix van Appel en Kers. Hierna de ribs ingepakt in folie met een kleine beetje roomboter. Rond een kerntemperatuur van 74 graden zat het vlees in de "stall" en was ik even bang dat het een latertje zou worden. Maar gelukkig door het inpakken ging het nog redelijk vlot.
De ribs zijn erop gegaan rond 10:00 uur. Rond 18:30 was de kerntemperatuur 94 graden en zijn ze uit de kamado gegaan. Hierna nog een half uurtje laten rusten.
Wat waren ze heerlijk! Qua looks zijn ze al geweldig, maar de smaak overtreft het zeker. Mooi ook dat het vlees, op de simpele rub na, verder niks nodig heeft om van de smaak te genieten!
Allereerst het overtollig vet eraf gesneden. Vervolgens de ribs in een simpele rub gezet van; zout, peper, knoflook- en uienpoeder.
4 uur op 110 graden en een rookhoutmix van Appel en Kers. Hierna de ribs ingepakt in folie met een kleine beetje roomboter. Rond een kerntemperatuur van 74 graden zat het vlees in de "stall" en was ik even bang dat het een latertje zou worden. Maar gelukkig door het inpakken ging het nog redelijk vlot.
De ribs zijn erop gegaan rond 10:00 uur. Rond 18:30 was de kerntemperatuur 94 graden en zijn ze uit de kamado gegaan. Hierna nog een half uurtje laten rusten.
Wat waren ze heerlijk! Qua looks zijn ze al geweldig, maar de smaak overtreft het zeker. Mooi ook dat het vlees, op de simpele rub na, verder niks nodig heeft om van de smaak te genieten!