BasBQ
Beef en Steak

Short ribs

sanderhul123

Tondelzoeker
Berichten
6
Vandaag maar weer eens de Grill Guru aangestoken. Op het menu stonden Ierse Short ribs!

IMG_2780.JPEG


Allereerst het overtollig vet eraf gesneden. Vervolgens de ribs in een simpele rub gezet van; zout, peper, knoflook- en uienpoeder.

IMG_2783.JPEG
IMG_2788.jpeg


4 uur op 110 graden en een rookhoutmix van Appel en Kers. Hierna de ribs ingepakt in folie met een kleine beetje roomboter. Rond een kerntemperatuur van 74 graden zat het vlees in de "stall" en was ik even bang dat het een latertje zou worden. Maar gelukkig door het inpakken ging het nog redelijk vlot.

IMG_2792.JPEG

IMG_2793.JPEG


De ribs zijn erop gegaan rond 10:00 uur. Rond 18:30 was de kerntemperatuur 94 graden en zijn ze uit de kamado gegaan. Hierna nog een half uurtje laten rusten.
Wat waren ze heerlijk! Qua looks zijn ze al geweldig, maar de smaak overtreft het zeker. Mooi ook dat het vlees, op de simpele rub na, verder niks nodig heeft om van de smaak te genieten!
 

Zwientie

Stoker
 
 
Berichten
464
Dit is idd een echte lekkere bite. Vooral mooi om te zien hoe die botten te voor schijn komen op den duur.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.212
Dat zijn mooie ribben, lijken op foto wat droog. Maar dat kan vertekend beeld zijn. ziet er altijd wel heel gaaf uit die short ribs van de Q.
 
Bovenaan Onderaan