WDK
Tondelzoeker
- Berichten
- 5
Ik heb short ribs gemaakt, maar in plaats van in "stall"te gaan, ging de temperatuur gelijk door naar de 80.
ik heb de temperatuur (gebruik signals met een billows fan) omlaag gebracht om de vleestemperatuur te forceren tussen 65 en 75 en dit later stapsgewijs weer omhoog te brengen, maar zelfs met een dome temperatuur van 120 het vlees niet boven de 85 graden gekregen.
Het was wel lekker, de rookring en bark waren goed, het vlees smaakvol, sappig en mals.
Ik heb dit eerder ook met rib-eye en dergelijke gehad.
Kan dit komen door bijvoorbeeld versleten vilt? ik roep maar wat hoor, maar iemand een idee?
ik heb de temperatuur (gebruik signals met een billows fan) omlaag gebracht om de vleestemperatuur te forceren tussen 65 en 75 en dit later stapsgewijs weer omhoog te brengen, maar zelfs met een dome temperatuur van 120 het vlees niet boven de 85 graden gekregen.
Het was wel lekker, de rookring en bark waren goed, het vlees smaakvol, sappig en mals.
Ik heb dit eerder ook met rib-eye en dergelijke gehad.
Kan dit komen door bijvoorbeeld versleten vilt? ik roep maar wat hoor, maar iemand een idee?