- Berichten
- 37
Goedemorgen,
Zo rond 10:00 zijn de short ribs op de smoker gegaan. Dit is mijn eerste keer met dit stukje vlees. Ik geef ze ruim de tijd (we hebben vanavond rond 18:00 eters) om lekker zacht te worden.
Rond een uur of 15:00 gaan er nog twee halve haantjes op, die mogen dan een uurtje of 2,5/3 garen. Low&slow chicken heb ik eerder gedaan maar kook ik liever iets langer, als hij 'gewoon gaar' is vind ik hem ietwat zacht van structuur en mijn ervaring is dan dat iedereen denkt dat het nog niet gaar is. Zelfs al laat je dan de kerntemperatuur zien met de thermometer blijft het nog liggen op de een of andere manier.
Ik ben gisterenavond begonnen met het vlees schoonmaken en in een kant en klare rub te zetten. Kant en klare rub in een potje zit vaak heel veel zout in, dus krijg een 'dry brine' effect.

Vanochtend nog een dun laagje zelfgemaakte rub (recept van Meathead Goldwyn), zonder zout:

Kooltjes, moet genoeg zijn voor een uurtje of 8, en half kers, half eiken rookhout:

Short ribs er op:

En nu lekker roken:

Temperatuur stabiliseert inmiddels rond de 110 graden celcius:

Zo rond 10:00 zijn de short ribs op de smoker gegaan. Dit is mijn eerste keer met dit stukje vlees. Ik geef ze ruim de tijd (we hebben vanavond rond 18:00 eters) om lekker zacht te worden.
Rond een uur of 15:00 gaan er nog twee halve haantjes op, die mogen dan een uurtje of 2,5/3 garen. Low&slow chicken heb ik eerder gedaan maar kook ik liever iets langer, als hij 'gewoon gaar' is vind ik hem ietwat zacht van structuur en mijn ervaring is dan dat iedereen denkt dat het nog niet gaar is. Zelfs al laat je dan de kerntemperatuur zien met de thermometer blijft het nog liggen op de een of andere manier.
Ik ben gisterenavond begonnen met het vlees schoonmaken en in een kant en klare rub te zetten. Kant en klare rub in een potje zit vaak heel veel zout in, dus krijg een 'dry brine' effect.

Vanochtend nog een dun laagje zelfgemaakte rub (recept van Meathead Goldwyn), zonder zout:

Kooltjes, moet genoeg zijn voor een uurtje of 8, en half kers, half eiken rookhout:

Short ribs er op:

En nu lekker roken:

Temperatuur stabiliseert inmiddels rond de 110 graden celcius:
