BasBQ
Beef en Steak

Shiitake yakitori

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
516
1eed4af6098192bd6584cbb4db563bd5.jpg

Sorry, ik heb geen foto met alleen de shiitake yakitori er bij.
De andere twee soorten op de foto zijn de yakitori met gochujang dip en de octopus yakitori


Ingrediënten:

  • 9 grote shiitake - 3 per stokje.
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 el sake
  • 1 el koji
  • 1 el suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl geraspte verse gember
  • 1/4 tl zwarte peper

  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 lente-ui, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Gebruik je gedroogde shiitake, week deze dan eerst een half uur in warm water om ze te rehydrateren.
  2. Maak de marinade door de sojasaus, mirin, sake, koji, suiker, knoflook, gember en peper te mengen. Roer tot de suiker is opgelost.
  3. marineer de shiitake een half uurtje in de marinade
  4. Rijg de shiitake op een stokje, ik had er in dit recept 9 voor 3 stokjes.
  5. Maak de dipsaus door de sojasaus, knoflook, sesamolie en fijngehakte lente-ui te mengen
  6. Gril de shiitake yakitori zo'n 3 minuten per kant op een hete bbq. Net zoals je bij een sate stokje of andere yakitori zou doen.
  7. Serveer met de dipsaus en eet smakelijk
 
Bedankt voor het delen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan