- Berichten
- 512
Ingrediënten:
- 100 gram octopus stukjes (ik gebruikte deze)
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el sake
- 1 tl suiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl geraspte verse gember
- 1/2 tl sesamolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 ml ponzu-saus
- 1 tl wasabipasta
- lente-ui, fijngehakt om te garneren
- gochugaru naar smaak om te garneren (Shichimi Togirashi kan ook, is ook lekker)
Bereidingswijze:
- kook de stukjes octopus tien minuten voor.
- Meng de sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflook, gember, sesamolie, zout en peper in een kom en giet dit over de octopusstukken. Roer goed door en laat minstens 30 minuten marineren.
- Rijg de octopusstukken aan de spiesjes
- Grill de octopus-yakitori ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
- voor de dipsaus, meng de ponzu met de wasabipasta. Garneer de octopus yakitori met lenteui en/of wat peper. (op de foto heb ik het met gochugaru bestrooid)
Laatst bewerkt: