BasBQ
Beef en Steak

Shepherds Pie van de overgebleven brisket

 

Coll

Kooltjesharker
Berichten
175
Vrijdag had ik een whole packer brisket gemaakt op de Q maar er was zoveel van over dat ik het vandaag in een Shepherds Pie verwerkt heb. Het recept daarvoor is van Malcom Reed (is op zijn site te vinden, een van de nieuwere video's)maar heb een paar aanpassingen gedaan qua kaas. Cheddar is niet mijn ding dus heb daarvoor parmezaanse kaas en gewone jong belegen kaas gebruikt.

De brisket heb ik in stukjes gesneden en een braadslede gedaan met daarbij de champignons, ui, knoflook, tomatenpuree, runderfond, worscestersaus, verse tijmtakjes en bbq rub. Dat heb ik even met de handen goed gehusseld en toen guinnes bier erop gedaan. Aluminiumfolie folie erover en in mn Fred (direct) gezet op 150 graden een uurtje of 2.

In de tussentijd heb ik aardappelpuree gemaakt (had 1kg aardappelen maar 1,5kg was beter geweest) en de jus uit een pakje (2 pakjes, 1 jus met uitjes en 1 jus voor rundvlees)

De braadslede heb ik na 2 uur eraf gehaald en heb ik de grove stukken brisket, ui, champigons en knoflook eruit geschept en in een grote skillet gedaan, tijmtakjes eruit gevist en het overgebleven vocht in de jus geschonken.

Dat goed gemixt en over het vlees gedaan in de skillet.
Aardappelpuree erover en daaroverheen nog de parmezaanse kaas en gewone jong belegen kaas (beide geraspt).

Dit heb ik terug gezet in de bbq indirect op 175 graden ongeveer 35-40 minuten tot de kaas gesmolte was en het een mooie kleur gekregen had.

Foto's kan je hieronder zien.
6a4b38b718fba74daf3c5cb203f08ec3.jpg
eb0a0ab97af796eba735eac311e90fdb.jpg
b5e596ca85790dc317e6a99021477285.jpg
98153b954cf0a4d05ff92fd50fa70a16.jpg
abf7ece6de491a8f298f928f7e2ca01f.jpg
27cd0f9ba299f45294d9d819e4d5a36e.jpg
9862c4cf7d213609613328157fea91b6.jpg
0368ae24b578a337ed87e4c5a723f5e3.jpg
c85414076eb6c1cf6b24ca873d819b5b.jpg
8c25f59377cdf26f64f8a06627bd42d5.jpg
4fc779312b86df4d234ef5dce0a23bbe.jpg
57e9a8572ca816748902053830860b20.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Dat ziet er erg lekker uit!
Mooie manier om je “restjes” op te werken.
😋😋😋
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Dat is dubbel smullen :love:(y)
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Goede oplossing voor de restant van de brisket. Ziet er goed uit! Wanneer komt de reportage van de brisket? 😁
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Dat is nog een flinke pan geworden. 🤪
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll
Goede oplossing voor de restant van de brisket. Ziet er goed uit! Wanneer komt de reportage van de brisket?
Euhmm de volgende keer als ik die weer maak. Ik heb hem nu snachts moeten maken dus heb ik de foto's vergeten te maken met mn slaapkop

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Euhmm de volgende keer als ik die weer maak. Ik heb hem nu snachts moeten maken dus heb ik de foto's vergeten te maken met mn slaapkop

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
Dan hebben we wat om naar uit te kijken! Is de brisket goed gelukt? Zo een eerste keer blijft ondanks alle tips en tricks toch een uitdaging.
 
Dan hebben we wat om naar uit te kijken! Is de brisket goed gelukt? Zo een eerste keer blijft ondanks alle tips en tricks toch een uitdaging.
In mijn ogen en in die van mn gasten was die echt super goed gelukt.
Ik weet dat hij eind juni weer een keer in de planning staat. Dan hebben we het bbq weekend van de Mini club en dan wil ik toch weer een grote brisket maken en wat pulled pork voor de liefhebber.
Of ik voor die tijd nog een keer ga maken ligt aan mn werkrooster tis druk de komende tijd.
Maar was best snel klaar vond ik. 8,5 uur totaal tot een kern van 92graden.


Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
wauw, wat een mooi gerecht is dit zeg. die gaat zeker op de todo
dank voor het delen
 
In mijn ogen en in die van mn gasten was die echt super goed gelukt.
Ik weet dat hij eind juni weer een keer in de planning staat. Dan hebben we het bbq weekend van de Mini club en dan wil ik toch weer een grote brisket maken en wat pulled pork voor de liefhebber.
Of ik voor die tijd nog een keer ga maken ligt aan mn werkrooster tis druk de komende tijd.
Maar was best snel klaar vond ik. 8,5 uur totaal tot een kern van 92graden.


Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
Wow in 8,5 dat is snel. Hoe hoog had je de temperatuur? En je had butcherpaper gebruikt toch!
 
Wow in 8,5 dat is snel. Hoe hoog had je de temperatuur? En je had butcherpaper gebruikt toch!
Had hem 6 uur zo op de pelletgrill gelegd op 120graden en toen ingepakt.
Na het inpakken de thermometer erin gedaan en toen was de kern 43 graden. Dus binnen 2,5 uur was hij 92. Ging super snel.

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Mooi gerecht zeg. Ziet er smakelijk uit. Mooie manier om overgebleven stukken vlees te gebruiken. Had ik zeker geluste.
 
Terug
Bovenaan Onderaan