- Berichten
- 175
Vrijdag had ik een whole packer brisket gemaakt op de Q maar er was zoveel van over dat ik het vandaag in een Shepherds Pie verwerkt heb. Het recept daarvoor is van Malcom Reed (is op zijn site te vinden, een van de nieuwere video's)maar heb een paar aanpassingen gedaan qua kaas. Cheddar is niet mijn ding dus heb daarvoor parmezaanse kaas en gewone jong belegen kaas gebruikt.
De brisket heb ik in stukjes gesneden en een braadslede gedaan met daarbij de champignons, ui, knoflook, tomatenpuree, runderfond, worscestersaus, verse tijmtakjes en bbq rub. Dat heb ik even met de handen goed gehusseld en toen guinnes bier erop gedaan. Aluminiumfolie folie erover en in mn Fred (direct) gezet op 150 graden een uurtje of 2.
In de tussentijd heb ik aardappelpuree gemaakt (had 1kg aardappelen maar 1,5kg was beter geweest) en de jus uit een pakje (2 pakjes, 1 jus met uitjes en 1 jus voor rundvlees)
De braadslede heb ik na 2 uur eraf gehaald en heb ik de grove stukken brisket, ui, champigons en knoflook eruit geschept en in een grote skillet gedaan, tijmtakjes eruit gevist en het overgebleven vocht in de jus geschonken.
Dat goed gemixt en over het vlees gedaan in de skillet.
Aardappelpuree erover en daaroverheen nog de parmezaanse kaas en gewone jong belegen kaas (beide geraspt).
Dit heb ik terug gezet in de bbq indirect op 175 graden ongeveer 35-40 minuten tot de kaas gesmolte was en het een mooie kleur gekregen had.
Foto's kan je hieronder zien.
Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
De brisket heb ik in stukjes gesneden en een braadslede gedaan met daarbij de champignons, ui, knoflook, tomatenpuree, runderfond, worscestersaus, verse tijmtakjes en bbq rub. Dat heb ik even met de handen goed gehusseld en toen guinnes bier erop gedaan. Aluminiumfolie folie erover en in mn Fred (direct) gezet op 150 graden een uurtje of 2.
In de tussentijd heb ik aardappelpuree gemaakt (had 1kg aardappelen maar 1,5kg was beter geweest) en de jus uit een pakje (2 pakjes, 1 jus met uitjes en 1 jus voor rundvlees)
De braadslede heb ik na 2 uur eraf gehaald en heb ik de grove stukken brisket, ui, champigons en knoflook eruit geschept en in een grote skillet gedaan, tijmtakjes eruit gevist en het overgebleven vocht in de jus geschonken.
Dat goed gemixt en over het vlees gedaan in de skillet.
Aardappelpuree erover en daaroverheen nog de parmezaanse kaas en gewone jong belegen kaas (beide geraspt).
Dit heb ik terug gezet in de bbq indirect op 175 graden ongeveer 35-40 minuten tot de kaas gesmolte was en het een mooie kleur gekregen had.
Foto's kan je hieronder zien.












Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk